نبود آب پایدار در شهرهای لرستان
داریوش حسننژاد گفت: افت شدید منابع آب زیرزمینی و کاهش آبدهی چاهها موجب بحرانی شدن وضعیت آبی در این مناطق شده است. تنها دو شهر بروجرد و خرمآباد از این قاعده مستثنی هستند که برای تأمین آب شرب این دو شهر، سدهای آبسرد و مخمل پیشبینی شده است
وی عنوان کرد: طبق گزارشهای ارائهشده، میزان بارشها تا تاریخ ۱۶ فروردینماه سال جاری ۲۹۸ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت (۴۱۸ میلیمتر) کاهش ۳۷ درصدی را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، توزیع و پراکنش بارشها در استان نیز نابرابر بوده، به طوری که برخی مناطق همچون شولآباد با ۷۵۳ میلیمتر بارش روبرو بودهاند، درحالیکه شهرستان پلدختر تنها ۱۷۹ میلیمتر بارندگی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: این وضعیت موجب ایجاد چالشهای جدی در تأمین آب شرب و کشاورزی شده و بر اساس پیشبینیها، تابستان امسال با مشکلات جدیتری روبرو خواهیم بود.
حسننژاد با اشاره به آبگیری سد کمندان گفت: برای تکمیل پروژه و ایجاد ظرفیت کامل آبگیری، تملک ساختمانهای موجود در مخزن سد ضروری است که برای این منظور نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد. در این راستا، پیگیریهای لازم جهت تأمین اعتبار ادامه دارد.
وی بیان کرد: پروژههای سد مخمل کوه و سد آبسرده بهویژه برای تأمین آب شرب شهرهای خرمآباد و بروجرد از اهمیت ویژهای برخوردارند. بااینحال، پروژه سد مخمل کوه برای تکمیل به خط انتقال ۱۴ کیلومتری نیاز دارد که اعتبار لازم برای این پروژه، حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است. در حال حاضر تنها یک میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیصیافته است که بسیار ناکافی است.سد آبسرده نیز در حال حاضر ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰