تب مالت با این خوراکیها به سراغتان میآید
مریم کوشکی بیان کرد: تب مالت (بروسلوز) را یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام است، این بیماری توسط باکتریهای جنس بروسلا ایجاد میشود که میتوانند طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا سازند و بهراحتی به انسان منتقل شوند.
وی به علائم و دوره نهفتگی بیماری اشاره کرد و توضیح داد: دوره نهفتگی بیماری از زمان تماس با منبع عفونت تا بروز علائم، معمولاً بین یک تا سه هفته است، اما در برخی موارد ممکن است تا شش ماه نیز به طول بینجامد. علائم این بیماری بسته بهشدت آن به سه شکل حاد، تحت حاد و مزمن بروز میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به تشریح انواع این بیماری پرداخت: در شکل حاد، بیمار بهصورت ناگهانی دچار لرز، درد عمومی بدن (بهویژه درد پشت)، تعریق شدید، ازدستدادن اشتها، ضعف و سستی میشود و از شروع علائم بیش از سه ماه نمیگذرد.
کوشکی عنوان کرد: در شکل تحت حاد، آغاز بیماری بیسروصدا است و شکایت اصلی بیمار معمولاً ضعف و خستگی مداوم است و از آغاز بیماری سه تا دوازده ماه گذشته است. اگر از زمان تشخیص بیماری بیش از یک سال بگذرد و فرد همچنان علائمی مانند تب، بیاشتهایی، دردهای عضلانی و تعریق شبانه را داشته باشد، بیماری وارد فاز مزمن شده است.راههای سرایت تب مالت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان راههای سرایت بیماری به انسان را به دودسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد و گفت: تماس مستقیم با بافتها یا ترشحات حیوان آلوده مانند خون، ترشحات رحم و ترشحات جنین سقط شده و همچنین فرورفتن سوزن سرنگ حاوی واکسنهای حیوانی به دست انسان از راههای انتقال مستقیم است.
وی ادامه داد: اصلیترین راه انتقال غیرمستقیم، مصرف شیر خام و فرآوردههای لبنی آلوده غیرپاستوریزه بهویژه پنیر تازه، خامه، سرشیر و بستنیهای سنتی است. انتقال از طریق تنفس ذرات معلق موجود در هوای آغل، اصطبلهای آلوده یا آزمایشگاهها نیز امکانپذیر است.
وی با تأکید بر امکان پیشگیری از تب مالت، راهکارهایی را ارائه کرد و گفت: رعایت اصل جدایی دام از انسان و دورنگه داشتن حیوانات از محل زندگی انسان، خودداری کامل از مصرف شیر خام و فرآوردههای لبنی مشکوک و غیرپاستوریزه، استفاده از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه یا جوشاندن شیر به مدت حداقل پنج دقیقه پس از نقطهجوش از راههای پیشگیری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: استفاده از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش، ماسک، عینک و روپوش مناسب توسط دامپزشکان، دامداران و پرسنل کشتارگاهها، استفاده از دستکش در هنگام تماس با فضولات حیوانی یا ورود به اصطبلها و استفاده از ماسک تنفسی مناسب در محیطهای پرخطر مانند آغلها از دیگر راههای پیشگیری است.
وی گفت: با افزایش آگاهی عمومی و رعایت اصول ساده بهداشتی میتوانیم این بیماری را بهخوبی کنترل کرده و از بار اقتصادی و انسانی آن بکاهیم. در صورت مشاهده هرگونه علامت مشکوک و داشتن سابقه تماس با دام، به نزدیکترین مرکز خدمات بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰