عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار اراضی لرستان اجرا می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: تفاهم نامه اجرای عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی استان طی سه سال با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده است.

شیرزاد نجفی افزود: این تفاهم نامه به ارزش ۳۵ هزار میلیارد ریال در مناطق بحرانی و سیل خیز اولویت دار استان اجرایی می شود و فاز نخست آن با اعتبار ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و مشارکت بسیج سازندگی آغاز شده است.

وی هدف اصلی اجرای این تفاهم‌نامه را حفظ منابع آب و خاک، کنترل سیلاب‌ها، تقویت پوشش گیاهی و افزایش نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی استان عنوان کرد و گفت: در این راستا اقداماتی شامل احداث بندهای خاکی، عملیات بیومکانیک، کاشت نهال و مدیریت روان‌آبها در راستای کاهش خسارات سیل در مناطق مستعد، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و بهبود منابع آبی حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش در اراضی کشاورزی و مرتعی، افزایش پوشش گیاهی و مقابله با خشکسالی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و اقلیمی، همواره در معرض سیل‌های مخرب و فرسایش خاک قرار دارد که اجرای پروژه‌های آبخیزداری با اعتبارات کلان، گام مهمی در مدیریت پایدار منابع طبیعی، کاهش مخاطرات محیطی و توسعه پایدار منطقه است.

به گفته نجفی تاکنون ۷۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری از مجموع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی لرستان انجام شده که عمر سازه حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن مربوط به ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته است و نیاز به اصلاح و بازسازی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی مدیریت منابع طبیعی در استان، همزمانی وقوع سیلاب‌های شدید و خشکسالی‌های متناوب در اثر تغییرات اقلیمی می باشد از طرفی ۲۵ درصد مساحت استان شیب بالای ۴۰ درصد دارد که با توجه به میزان بارش های استان، توسعه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ضروری است. کنترل فرسایش و رسوب و استحصال آب از جمله مزیت‌های پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری است که با انجام هر هکتار عملیات، یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب به زمین نفوذ می‌کند.