ضرورت استقرار بالگرد برای اطفای حریق در مناطق کوهستانی لرستان

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: پیگیری برای استقرار بالگرد اطفای حریق در استان با همراهی استاندار انجام شده است تا سرعت عمل اطفای آتش در شرایط بحرانی افزایش یابد.

شیرزاد نجفی افزود: جلسات پیشگیری از حریق در همه شهرستان ها برگزار و امکانات و ادوات مورد نیاز به طور مداوم در حال تهیه بوده که در این راستا با استاندار لرستان نیز پیگیری هایی برای استقرار یک بالگرد در مرکز استان انجام شده است.

وی با یادآوری اینکه لرستان استانی خشن، کوهستانی و صعب العبور است، ادامه داد: هواپیماهای آب پاش به دلیل جغرافیای کوهستانی استان برای اطفا کارایی ندارند و بالگرد نیز کارایی چندانی در این خصوص ندارد. اما با توجه به سخت گذر بودن بسیاری از مسیرهای دسترسی، وجود یک بالگرد برای هلی برد ( انتقال و جابجایی) به موقع و سریع نیرو و تجهیزات و آغاز عملیات در کمترین زمان بسیار ضروری است تا سرعت عمل نیروهای اطفا افزایش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: در برخی موارد ساعت ها پیاده روی در مناطق کوهستانی برای رسیدن به محل آتش سوزی موجب خستگی نیروها و کاهش سرعت عمل در اطفا می شود. در این راستا امکاناتی نظیر خودرو، موتورسیکلت و بالگرد برای اطفای حریق در این مناطق ضروری است که برای تامین ادوات پیشگیری از حریق ۳۰۰ میلیارد ریال برآورد و اعلام شده است اما مشخص نیست چه مبلغی تخصیص می یابد.

نجفی ادامه داد: ۶ شهرستان لرستان بیشترین نقاط بحرانی حریق جنگل‌ها و مراتع را با سطح ۶۱۷ هزار هکتار دارند و ۷۵ درصد حریق‌هایی که در اراضی جنگلی و مرتعی استان رخ می‌دهد، مربوط به ۶ شهرستان است که نقاط بحرانی محسوب می‌شوند. بیش از دو سوم آتش سوزی جنگل و مراتع ۱۲ شهرستان لرستان در کوهدشت، چگنی، خرم آباد، پلدختر، معمولان و دلفان رخ می دهد.

وی گفت: سال گذشته ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی جنگلی و مرتعی لرستان دچار آتش سوزی شد، پارسال بیشترین سطح حریق مربوط به چگنی، پلدختر و دلفان بود و از نظر تعداد آتش سوزی شهرستان های دلفان، کوهدشت و خرم آباد در صدر بودند.۱۵۰ نقطه بحرانی حریق در استان شناسایی شده که نیازمند پایش مداوم، دیده بان، تجهیز امکانات و همراهی مردم محلی برای جلوگیری از حریق و یا اطفا در کمترین زمان هستند.