تثبیت ماندگاری روستاییان با توسعه روستاها
همواره از روستاها بهعنوان یکی از مؤلفهها و اهرمهای قدرتمند و اثرگذار در تسهیل و تسریع روند توسعه اقتصادی کشور و تحقق سیاستهای موسوم به اقتصاد مقاومتی یاد میشود. مزایای روستا در کشور باعث شده تا در سالهای اخیر در سیاستگذاری توسعه ملی توجه بیشتری را به خود جلب کند، این روستاها با نقاط قوت […]
همواره از روستاها بهعنوان یکی از مؤلفهها و اهرمهای قدرتمند و اثرگذار در تسهیل و تسریع روند توسعه اقتصادی کشور و تحقق سیاستهای موسوم به اقتصاد مقاومتی یاد میشود.
مزایای روستا در کشور باعث شده تا در سالهای اخیر در سیاستگذاری توسعه ملی توجه بیشتری را به خود جلب کند، این روستاها با نقاط قوت و فرصتهای متنوع پیش رو، به لحاظ مدیریتی بهویژه با مشکلات زیرساختی زیادی روبرو بوده و غالباً از مناسبات اقتصادی و اجتماعی برخوردارند، ازاینرو نیازمند مدیریت ویژه هستند.
به مناسبت ۱۵ مهر روز روستا و عشایر با مدیرکل امور روستایی و شوراهای لرستان گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
۳۵ درصد از جمعیت لرستان را روستاییان تشکیل میدهد
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه بیش از ۳۴۰۰ روستا در استان وجود دارد، اظهار کرد: طبق آمار و سرشماری انجام شده ۳۵ درصد از جمعیت استان را روستاییان تشکیل میدهند.
حمزه مؤیدی نژاد با اشاره به اینکه امروز روستاها علاوه بر دارابودن ظرفیت بسیار بالا در حوزههای کشاورزی و دامپروری، محیط مناسبی برای رشد بخشهای غیرکشاورزی و فعالیت شرکتهای تولیدی و خدماتی هستند گفت: روستاها، دارای اقتصادی خودکفا بوده و نقش مهمی در خودکفایی کشور و تولید داخلی دارند.
وی با اشاره به اینکه فراهمکردن زیرساختهای لازم در روستا باعث تثبیت جمعیت، ماندگاری روستاییان و مهاجرت معکوس میشود به برخی از اقدامات شاخص انجام شده در حوزه روستایی استان اشاره کرد و افزود: برای اولینبار کد دستگاه اجرایی برای ۲۵ دهیاری استان اخذ شد بر اساس آییننامه اجرایی تبصره ماده ۱ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها و به استناد مصوبه هیئت وزیران، پس از پیگیریهای مستمر و برگزاری جلسات با سازمان برنامهوبودجه استان و کشور، برای ۲۵ دهیاری استان بهعنوان فهرست مرحله اول، کد(شناسه) دستگاه اجرایی اخذ و به فرمانداران استان ابلاغ شد.
استفاده از اعتبارات شناور در حوزه راه روستایی
به گفته مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری لرستان استفاده از اعتبارات شناور ملی در حوزه راه روستایی و آبخیزداری از دیگر اقدامات انجام شده است.
مؤیدی نژاد افزود: باتوجهبه نیازی که در کلیه دهیاریهای استان وجود داشت، پیگیریهای مکرری از طرف دفتر امور روستایی استان طی یک سال گذشته انجام گرفت که در نهایت و برای اولینبار موفق به اخذ مجوز بهکارگیری ۱۱۸ نیروی موردنیاز دهیاریهای استان در قالب قرارداد کار معین شدیم که در این مسیر از حمایتهای آقای نورعلی معاون محترم امور دهیاریهای کشور تشکر میکنیم.
به گفته وی همچنین برای اولینبار، ۱۰۶ دستگاه خودروی حمل زباله جهت بهینهسازی مدیریت پسماند روستاهای استان توسط دفتر امور روستایی تهیه و طی روزهای آتی تقدیم روستاییان میشود.
اجرای ۲۲۹۸ پروژه عمرانی در روستاهای لرستان
مدیرکل امور روستایی و شوراهای لرستان با اشاره به اجرای ۲۲۹۸ پروژه عمرانی توسط دهیاریهای استان با رقم اعتباری ۳۳۹۳ میلیارد ریال، گفت: ایجاد زمینه اشتغال ۳۷۸ نفر در روستاها از طریق ارائه تسهیلات قرضالحسنه توسط دفتر امور روستایی و صدور مجوز تأسیس دهیاری برای ۱۶۵ روستای جدید استان از دیگر کارهای انجام شده است.
مؤیدی نژاد با اشاره به ارتقای درجه ۱۳۵۹ دهیاری استان، گفت: با مساعدت معاونت امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، ۳۵ درصد از مجوزهای صادره در سطح کشور در سال جاری برای استان لرستان بوده است.
وی به تشکیل و احیای ۱۹ تعاونی دهیاریهای استان و تشکیل اتحادیه استانی شرکتهای تعاونی دهیاران هم اشاره کرد و افزود: ۲۳۶۳ روستای استان از نعمت گاز بهرهمند هستند یعنی در حال حاضر ضریب نفوذ گازرسانی روستایی استان ۹۸.۸ درصد بوده که ۱۲.۳ درصد نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.
بهرهمندی روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان از نعمت برق
مدیرکل امور روستایی و شوراهای لرستان با اشاره به مقاومسازی بیش از ۱۱۶ هزار واحد مسکن روستایی استان و کسب رتبه اول استان در سطح کشور گفت: آسفالت معابر روستاهای تابعه استان از محل سهمیه قیر رایگان به میزان ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار مترمربع از سال ۱۴۰۰ تاکنون انجام شده است، حجم عملیات اجرا شده در این بخش با میزان آسفالت اجرا شده در ۱۲ سال قبل برابری میکند.
به گفته مؤیدی نژاد تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان با سکونت از نعمت برق بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه در قالب پروژههای آبرسانی روستایی، محرومیتزدایی، جهاد آبرسانی و خیرین در سال گذشته ۱۶۳ روستا از آب شرب پایدار بهرهمند شدند، گفت: تا پایان سال جاری نیز ۱۶۲ روستا از آب شرب پایدار بهرهمند خواهند شد.
اجرای اولین طرح گردشگری روستایی در لرستان
مدیرکل امور روستایی و شوراهای لرستان به شروع نهضت توسعه گردشگری روستایی هم اشاره کرد و گفت: اجرای اولین طرح گردشگری روستایی توسط دهیاریها در روستای دراسپر شهرستان دورود در راستای شناسایی روستاهای دارای ظرفیت گردشگری و ترغیب دهیاران جهت تعریف طرحهای درآمدزا با موضوع گردشگری پیگیری و در حال انجام است.
مؤیدی نژاد اخذ شناسه ملی برای ۱۳۶۵ دهیاری استان را هم از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: با وجود کارهای انجام شده در حوزه زیر ساختی اما باید به این نکته توجه کرد که برای ماندگاری روستاییان اشتغال و درآمدزایی بسیار مهم است.
توجه به صنایعدستی از جمله قالیبافی، احداث سردخانه حداقل در هر مرکز دهستان یا مرکز بخش باهدف نگهداری انواع محصولات زراعی، باغی و دامی، توسعه گردشگری و بومگردی روستایی و همچنین احداث و ایجاد کارگاهها و کارخانههای کوچک از جمله راهکارهای عملیاتی برای توسعه روستایی در لرستان است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰