برداشت سالانه ۹۰۲ میلیون مترمکعب آب از چشمههای لرستان
به گزارش قاب خبر:داریوش حسننژاد تصریح کرد: سطح آبهای زیرزمینی استان در خردادماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به طور متوسط حدود یک متر کاهش یافته که این میزان افت معادل کاهش ۷۰ میلیون مترمکعبی حجم آبخوانهای استان است.
وی به تحلیل وضعیت حوضههای آبریز اصلی پرداخت و تصریح کرد: در حوضه کرخه شاهد کاهش حجمی ۳۳ میلیون مترمکعبی بودهایم که بیشترین میزان افت در دشت خرمآباد با ۱.۵ متر کاهش سطح آب و کسری مخزن ۱۰ میلیون مترمکعبی ثبت شده است. در حوضه کارون بزرگ نیز حجم افت به ۳۷ میلیون مترمکعب رسیده که دشت بروجرد-دورود با ۱.۱ متر افت سطح آب و کسری ۲۲ میلیون مترمکعبی بیشترین آسیب را دیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به وضعیت نگرانکننده چشمههای استان ، عنوان کرد: میانگین دبی چشمههای انتخابی استان در خردادماه جاری به ۱۵۵ لیتر بر ثانیه کاهش یافته که نسبت به سال گذشته ۵۱ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت ۶۱ درصد افت نشان میدهد. این کاهش در حوضه کرخه به ۷۰ درصد و در حوضه کارون بزرگ به ۴۴ درصد نسبت به میانگین بلندمدت رسیده است.
حسننژاد با بررسی روند بیست ساله اخیر بیان کرد: بر اساس آمار موجود، سطح آبهای زیرزمینی استان به طور متوسط ۴.۴ متر افت داشته که معادل کسری مخزن ۴۵۴ میلیون مترمکعبی است. در این بازه زمانی، محدوده مطالعاتی کوهدشت با ۱۴ متر و ازنا-الیگودرز با ۱۰ متر افت بیشترین کاهش سطح آب را تجربه کردهاند.
ویبه آمار بلندمدت اشاره کرد و افزود: در بازه زمانی چند دهه اخیر، متوسط افت سطح آب به ۵.۵ متر و کسری مخزن به ۵۰۳.۵ میلیون مترمکعب رسیده است. در این دوره نیز محدودههای کوهدشت و ازنا-الیگودرز به ترتیب با ۲۰.۵ متر و ۱۰.۱ متر افت، وضعیت نامناسبتری داشتهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان در پایان با اشاره به نتایج آماربرداری دوره سوم منابع آب زیرزمینی گفت: سالانه حدود ۹۰۲ میلیون مترمکعب از طریق چشمهها، ۸۰ میلیون مترمکعب از قناتها و ۷۰۲ میلیون مترمکعب از چاههای بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی استان تخلیه میشود که این آمار نشاندهنده فشار شدید بر منابع آبی زیرزمینی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰