جایگزینی برای آنتیبیوتیک در مرغداریها و واحدهای آبزیپروری پیدا شود
به گزارش قاب خبر: بهرام دلفان تصریح کرد: در حوزه سلامت هزینههای گزافی برای پیشگیری از بیماریها صرف میشود. به لحاظ تخصصی و آزمایشگاهی به مساله غذا برای در دسترس بودن، تنوع و ایمنی غذا توجه شده است.
وی ادامه داد: عادات غذایی غلط به انسان آسیب میزند، دسترسی غذا در کشور مناسب است، اما آنچه که مواد غذایی طبیعی را تهدید میکند آلودگی محیطی همچون استفاده از سرب، آنتیبیوتیکها و پسماند سموم است، حتی گوجه، خیار، سیبزمینی و کاهویی که در سبد غذایی روزانه هر فردی هست در معرض خطر قرار دارند.
دلفان گفت: آنتیبیوتیکهایی که به صورت مداوم در مرغداریها و طیور استفاده میشود در اروپا از سال ۲۰۱۲ منسوخ شده، اما در کشورمان استفاده میشود و باید به طور جدی به عنوان گفتمانی برای دولتمردان مورد اهتمام قرار بگیرد و جایگزینی برای آنتیبیوتیک در مرغداریها و واحدهای آبزیپروری پیدا کنیم، یکی از خطرات پسماند آنتیبیوتیک این است که بدن انسان را مقاوم میکند و مقاومت در مقابل تدریج ایجاد میکند و توان بشر در پیدا کردن آنتیبیوتیک جدید در مقابل سرعت مقاوم شدن کم شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید براینکه مراقب پسماند، آنتیبیوتیکها، فلزات سمی باشیم، تصریح کرد: از سوی سودجویان تقلبهایی در مواد غذایی انجام میشود که باید هوشیار باشیم و از مراکز مطمئن مواد غذایی تهیه شود.
دلفان تاکید کرد: مواد غذایی وارداتی قاچاق خسارت زیادی به مساله اقتصادی و سلامت جامعه کار میکند.
وی در ادامه بر حمایت از تولیدکنندگان صنایع تبدیلی و فراوری مواد غذایی تاکید کرد و با بیان اینکه همکاران همراهی لازم را برای صدور مجوزها داشته باشند، گفت: یکی از دلایل شکست تولیدکنندگان مواد غذایی موانع اداری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ظرفیت اشتغال در حوزه صنایع غذایی خوراکی و آشامیدنی زیاد است، اما لرستان از آن استفاده نکرده است و این امر نیازمند یک همت جمعی است، گفت: لرستان ظرفیت خوبی در حوزههای کشاورزی، دامپروری و آبزیپروری دارد، اما تولیدات به صورت خامفروشی به بازار عرضه میشود. در حالی که با فرآوری آنها میتوان اشتغال را تقویت کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰