نگران کننده بودن وضعیت منابع آبی
به گزارش قاب خبر: داریوش حسننژاد در این رابطه یادآور شد : متوسط سطح آب زیرزمینی محدوده های بیلان استان در بهمن سالجاری نسبت به بهمن سال گذشته حدود ۲ متر افت داشتهاست.
وی ادامه داد: این کاهش معادل حجمی حدود ۱۵۸ میلیون متر مکعب میباشد که نسبت به سال گذشته حدود ۱۲۰ درصد کاهش داشتهاست و از این حجم افت ، حدود ۶۸ میلیون متر مکعب مربوط به حوضه کرخه و ۹۰ میلیون متر مکعب مربوط به حوضه کارون بزرگ است.
مدیرعامل آب منطقهای با بیان اینکه اتخاذ تصمیمات نادرست در مورد تخصیص آب و عدم قیمت گذاری نامناسب آب و عدم توانایی کشاوزان در بهینه سازی آبیاری نشان از بحران اساسی آب میدهد و با توجه به کاهش ریزش باران در استان ، بهترین راه برای هدر رفت آب صرفه جویی در بخش خانگی و کشاورزی است.
حسننژاد عنوان کرد : متوسط اختلاف تراز سطح آبهای زیرزمینی، بهمن ماه نسبت به دی سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ سانتی متر کاهش یافته است و دبی چشمه های انتخابی استان در بهمن ماه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته حدود ۲۱ درصد و نسبت به بلندمدت حدود ۴۶ درصد کاهش را نشان میدهد که این آمار نشان میدهد که ما میراث داران خوبی برای آب نبودیم .
حسن نژاد با تاکید به اینکه مدیریت منابع آب وظیفه شرکت آب منطقهای به تنهایی نیست گفت: باید همکاری و هماهنگی همه دستگاههای عضو شورای حفاظت منابع آب در برخورد بامتخلفین و حفظ و مدیریت منابع ارزشمند آب موجود در دستور کار قرار گیرد تا در آینده فجایع زیادتری را شاهد نباشیم .
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به کاهش ۱۸ درصدی بارندگی در لرستان، گفت : متوسط بارش از مهر تااسفند ماه ۱۴۰۰ بر اساس آمار سازمان هواشناسی برابر ۳۱۲/۹میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه بلند مدت(۳۸۲/۳میلیمتر) که کاهش ۱۸ درصدی را نشان میدهد .
احمد گودرزی افزود : آخرین وضعیت استان از نظر شاخص خشکسالی SPEIبر اساس پهنه بندی خشکسالی و جدول شاخص خشکسالی SPEI اکثر شهرستان های استان در دوره ده ساله در حد نرمال تا خشکسالی متوسط قرار گرفتهاند.در دوره یک ساله در محدوده خشکسالی شدید تا خشکسالی بسیارشدید قرار گرفته اند.
معاون حفاظت آب منطقهای در مورد آخرین وضعیت آماربرداری سراسری از منابع و مصارف آبهای سطحی وزیرزمینی اضافه کرد : بر اساس آماربرداری دوره سوم منابع انتخابی شبکه بهینه سنجش آب زیرزمینی توسط ۱۰۲۲۱ دهنه چشمه با خروجی سالانه حدود ۹۰۲ میلیون مترمکعب و ۱۶۶۳ رشته قنات باخروجی سالانه حدود ۸۰ میلیون مترمکعب و چاههای بهرهبرداری حدود ۷۰۲ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی در سال تخلیه می گردد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰