چرخه بازگشت معتادان به دام اعتیاد باید قطع شود

به گزارش قاب خبر: سعید پورعلی روز شنبه در جلسه کمیته استانی هماهنگی مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ماده ۱۶ با اشاره به بازدید سرزده خود از این کمپ گفت: در این بازدید مواردی رصد و ارزیابی شد که البته در اغلب استانها نیز چنین مشکلاتی وجود دارد، اما خوشبختانه با همافزایی میان دستگاههای اجرایی، بخش زیادی از این مشکلات کاهش یافته است.
وی افزود: در استان لرستان نیز گامهای خوبی در این حوزه برداشته شده و با مشارکت دستگاههایی مانند اداره کل غذا و دارو، اداره کل فنی و حرفهای، سپاه، شهرداری و دیگر نهادها، بخشی از مشکلات کمپ ماده ۱۶ در زمینه تأمین دارو، آموزش و امنیت محل در حال رفع شدن است. تحقق اهداف این حوزه نیازمند استمرار و پیگیری مداوم است و انتظار میرود فرمانداری خرمآباد بهطور ویژه، اجرای مصوبات این جلسه را دنبال کند همچنین پیگیری سیاست همافزایی و مصوبات ابلاغی، نقش مؤثری در کاهش آسیبهای اجتماعی و اعتیاد خواهد داشت.
معاون استاندار لرستان همچنین از سازمان بهزیستی و پیمانکار مرکز ماده ۱۶ خواست تا برای بهبود شرایط مرکز، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی بر تصویب طرحها و مصوبات حمایتی از جمله ایجاد اشتغال برای بهبودیافتگان و بهرهگیری از اعتبارات سازمان امور اجتماعی در قالب کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و زنان شورای برنامهریزی استان تأکید کرد. باید حداقل ۲ موضوع اجتماعی و سلامت مرتبط با افراد تحت درمان در کمپها مطرح و به تصویب برسد تا بتوان از اعتبارات استانی در این زمینه استفاده کرد همچنین لازم است بخشی از فعالیتهای مربوط به نشاط اجتماعی، آموزشهای خودمراقبتی و مهارتی نیز به این حوزه اختصاص یابد.
معاون استاندار لرستان نقش پیمانکار مرکز در مدیریت تحرکپذیر و اثرگذار را مهم دانست و افزود: نهادهایی همچون سازمان نظام روانشناسی، آژانسهای کاریابی و اتاق اصناف میتوانند در راستای توانمندسازی بهبودیافتگان نقشآفرینی کنند و از این مجموعهها دعوت شود تا تعهداتی در جهت حمایت از این افراد بپذیرند.
وی همچنین از برگزاری اردوهای جهادی پزشکی، خدمات دندانپزشکی و فعالیتهای روانشناسی توسط دستگاههای مختلف یاد کرد و گفت: این برنامهها میتوانند با توافق و هماهنگی در حوزه ماده ۱۶ مؤثر واقع شوند.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای جدی در این حوزه، وضعیت افراد پس از رهایی از دام اعتیاد است، تأکید کرد: اگر برنامهای برای این افراد پیشبینی نشود، احتمال بازگشت آنان به مسیر اعتیاد وجود دارد به همین دلیل، تأمین اشتغال پایدار برای بهبودیافتگان ضروری است تا از بازتولید آسیب جلوگیری شود.
معاون استاندار لرستان خواستار اعلام فرصتهای شغلی از سوی اداره کار به بهزیستی شد تا مددجویان، توانیابان و معلولین بتوانند از این فرصتها بهرهمند شوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰