لزوم ایجاد زنجیرههای تولید منطقهای/ شکل گیری صنایع فرآوری در کنار معادن
به گزارش پایگاه خبری قاب خبر: بهمن جعفری با اشاره به برگزاری نشست با حضور استاندار، معاون وزیر صمت و همچنین مدیرانکل صنعت معدن تجارت استانهای اصفهان، مرکزی، همدان، قم و لرستان به میزبانی استان و همچنین مدیرکل طرح و برنامه وزارت صمت بیان کرد: اهداف این نشست هماهنگی جهت ارتقاء جذب سرمایهگذاری در لرستان و همچنین استفاده از ظرفیتهای استانهای برخوردار از لحاظ صنعتی و معدنی است.
جعفری بیان کرد: در این نشست ایجاد زنجیرههای تولید منطقهای با استانهای اصفهان، مرکزی، همدان و قم بر اساس پتانسیلهای مشترکی که وجود دارد و همچنین در خصوص آخرین وضعیت پروژههای نیمه تمام و نحوه تأمین مالی این پروژهها و چگونگی احیاء واحدهای صنعتی راکد تبادل نظر شد و هماهنگیهایی در راستای رفع موانع صنعتی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: قرار شد یک مصوبات کلی از ستاد تسهیل ملی اخذ شود و این مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی به عنوان یک نسخه واحد پیچیده شود و از طرفی تسهیلات وجوه اداره شدهای که در سنوات گذشته به واحدهای صنعتی پرداخت شده و الان در سیستم بانکی بلاتکلیف هستند را پیگیری و تعیین تکلیف کنیم.
رئیس سازمان صمت لرستان افزود: در راستای توازن سرمایهگذاری و اجرایی شدن مباحثی که مربوط به سازمان گسترش، نوسازی و صنایع معدنی ایران است جهت بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی که در استانهای اصفهان، مرکزی، همدان، قم و لرستان وجود دارد مسائلی را در قالب سامانههای وزارت صمت داریم که در خصوص ساماندهی و ارائه پیشنهادات واحد جهت تسهیل امورات متقاضیان و افزایش میزان تسهیلات و کمک به جذب منابع ملی بحث شد.
وی افزود: یکی دیگر از مباحثی که در این نشست مطرح شد استفاده از برندهای معتبر صنعتی و معدنی است که در استانهای برخوردار وجود دارند تا با هدایت صحیح در استانهای همجوار با توجه به پتانسیلهایی که در لرستان است، سرمایهگذاریهایی انجام دهند و سوق دادن صنایع فولادی و پایین دستی با توجه به اینکه محدودیتهای آبی در استانهای اصفهان و مرکزی داریم تلاش میکنیم که با هماهنگی مدیران صمت این استانها سرریز سرمایهگذاری آنها به سمت لرستان هدایت شود
جعفری بیان کرد: با توجه به منابع آبی مطلوبی که در لرستان است، ما یک تخصیص ۸۰ میلیون مترمکعبی جهت صنعت داریم که الان حدود ۲۰ درصد آن در حال استفاده است.
جعفری گفت: یکی از ظرفیتهای خوب استان وجود مواد معدنی نظیر سیلیس، کربنات کلسیم، تالک و فلدسپات است که استفاده بسیار بالایی در صنایع، کاشی، فولادی و فلزی دارند.
وی ادامه داد: ما تقاضا کردیم این صنایع بزرگی که در این استانها استقرار دارند جهت تأمین مواد اولیه زنجیرههای ارزش و تولیدی در حوزه صنایع معدی شکل بگیرند تا مواد معدنی به صورت خام از لرستان به استانهای مرکزی، همدان، اصفهان و قم انتقال پیدا نکند بلکه در کنار معادن صنایع فرآوری شکل بگیرد و محصول نهایی به این استانها ارسال شود که هزینه حمل و نقل پایینتر و ارزش افزوده بالاتری دارد و در استان ایجاد اشتغال خواهد داشت.
رئیس سازمان صمت لرستان افزود: این سلسله نشستها استمرار خواهد داشت و با هماهنگی وزارت صمت و پنج استان حاضر در نشست امیدواریم که در آینده شاهد ارتقاء سرمایهگذاری در استان و همچنین ارتقاء ظرفیت تولید واحدهایی که زیر ظرفیت فعالیت میکنند باشیم.
وی گفت: ما در این نشستها و گردهماییها مصوب کردیم کارگروهی تشکیل شود تا در سطح کارشناسان و معاونین این سازمانها مشکلات را پیگیری کنند و نتایج را به وزارت ارسال کنیم که تصمیمات خوبی در خصوص این استانها گرفته شود و شاهد رشد و رونق تولید در لرستان باشیم و زمینه تکمیل طرحهای نیمه تمام ما فراهم شود و این واحدها به چرخه تولید بیایند و به رشد اقتصادی استان و همچنین ایران کمک کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰