تأثیر نگاه دینی بر مدیریت منابع

مدیر کل دیوان محاسبات استان به همراه معاونین خود با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه در استان با حجت‌الاسلام والمسلمین شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش قاب خبر: مدیرکل دیوان‌ محاسبات استان ضمن تبیین اهداف و سیاست های ابلاغی دیوان محاسبات کشور ، اولویت‌های این نهاد نظارتی را مبتنی بر رویکرد پیشگیرانه و گره گشایی از مشکلات استان با رعایت استقلال کامل و بی طرفانه، به منظور تحقق اهداف و شعار شفافیت و انضباط مالی تشریح نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی ضمن تشکر از اقدامات و عملکرد دیوان محاسبات استان و کشور؛ برگزاری جلسات هیأت عمومی و ارائه گزارشات تفریغ بودجه از طریق رسانه ملی و همچنین گزارشات تحلیلی و کاربردی ماهانه را از ابتکارات و نقاط برجسته این دوره ریاست دیوان محاسبات کشور برشمرد.

شاهرخی یادآور شد: دیوان محاسبات در نظام اسلامی باید به الگویی برای سایر دستگاه‌های اجرایی تبدیل شود و ایمان و تقوای دینی مهمترین خصیصه و ویژگی ناظران است .

وی تأکید کرد: اگر مدیران و کارکنان نهادهای نظارتی با الهام از آموزه‌های دینی و اخلاقی عمل کنند، می توان از هدر رفت منابع به درستی جلوگیری کرد

تأثیر نگاه دینی بر مدیریت منابع

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به رویکرد رهبر معظم انقلاب اسلامی در صرفه‌جویی و مدیریت دقیق منابع، عنوان کرد: نگاه صرفه جویی و مدیریت دقیق و مسئولانه باید الگویی برای تمام مدیران و مسئولان قرار گیرد.

شاهرخی بیان کرد: در برخی موارد، منابع ملی به‌شکلی نادرست مصرف می‌شود و این امر آسیب‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد می‌کند..

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از بودجه‌های دولتی به‌دلیل نگاه تشریفاتی به‌درستی مصرف نشده و نتیجه‌ای که مورد انتظار بود، محقق نشده‌است.

🔺نماینده ولی‌ فقیه بیان کرد، رویکردهای تجمل‌گرایانه نه‌تنها باعث نارضایتی عمومی می‌شود، بلکه منابع کشور را نیز به هدر می‌دهد و نیازمند برخورد جدی است.

تأکید بر نظارت پیشگیرانه

وی با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع تخلفات مالی اعلام کرد: یکی از موضوعات مهم در نظارت و حسابرسی، تمرکز بر پیشگیری از تخلفات پیش از و قوع آن‌هاست.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان توضیح داد: اگر نظارت به‌موقع و بادقت انجام شود، بسیاری از مشکلات مالی و انحرافات از بودجه‌ قابل پیشگیری است.

شاهرخی با بیان ضرورت هماهنگی بین دستگاه‌های نظارتی مختلف، اعلام کرد: با همکاری مشترک بین دیوان محاسبات، سازمان بازرسی ، حراست ها و بارزسان داخلی ، می‌توان از هرگونه سوءاستفاده و اتلاف منابع جلوگیری و شفافیت بیشتری در حوزه مالی ایجاد کرد.

نماینده ولی‌ فقیه در لرستان با تاکید بر لزوم جرم‌انگاری تخلفات مالی، توضیح داد: در صورت مشاهده تخلفات مالی، باید با جدیت برخورد شود و مسئولان خاطی مجازات شوند.

شاهرخی بیان کرد: اگر جرایم مالی با مجازات‌های سخت و بازدارنده همراه باشد، امکان تکرار آن کاهش می‌یابد و این امر به نفع عموم مردم خواهد بود.

استفاده بهینه از منابع بومی لرستان

وی با یادآوری پتانسیل‌های اقتصادی لرستان؛ ادامه داد: این استان با داشتن منابع طبیعی و نیروی انسانی غنی، ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارد، اما تاکنون از این ظرفیت‌ها به‌طور کامل استفاده نشده است.

نماینده ولی‌ فقیه در لرستان اشاره کرد: یکی از راه‌های تقویت اقتصاد این استان، حمایت از تولیدات استانی از جمله قیر تولیدی کارخانجات استان در پروژه‌های عمرانی است.

وی اظهار کرد: بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی نه تنها به تقویت اقتصاد محلی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند الگوی موفقی برای توسعه پایدار استان و کشور باشد.

توجه به نقش بانک‌ها در حمایت از جوانان

وی افزود: بانک‌ها باید منابع موردنیاز جوانان را به‌موقع و بر اساس اولویت‌ها اختصاص دهند تا از افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.

نماینده ولی‌ فقیه در لرستان با تاکید بر ضرورت حمایت از جوانان برای تامین مسکن و اشتغال، از بانک‌ها و نهادهای مالی خواست که روند ارائه تسهیلات را تسریع کنند .

شاهرخی خاطرنشان کرد: همکاری بانک‌ها با دستگاه‌های اجرایی می‌تواند مسیر توسعه اقتصادی را هموارتر سازد و امید جوانان را به آینده بیشتر کند.

لازم به ذکر است در این جلسه اهم فعالیت ها و نتایج گزارش های حسابرسی سالانه و اثر آنها در ارتقا کمی ، بهبود خدمات ، اصلاح رویه ها و رفع نقاط ضعف دستگاه‌های اجرایی، توسط مدیرکل دیوان محاسبات استان با اعداد و ارقام ارائه و تببین گردید.