تبدیل پل‌دختر به کانون ذغال خوزستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: مشکل اساسی که پل‌دختر را تهدید می‌کند، تبدیل این شهرستان به کانون ذغال خوزستان است.

به گزارش قاب خبر: شیرزاد نجفی تصریح کرد: عمده ذغالی که در خوزستان مصرف می‌شود از این شهرستان تأمین می‌شود که اگر فکری اساسی در این زمینه نشود آسیب آن از آتش‌سوزی جنگل و مرتع بیشتر است. درختان بلوط پل‌دختر توسط افراد قطعه‌قطعه می‌شوند و با  خودروهای سواری به استان خوزستان حمل می‌شوند که این امر باعث شده که  این شهرستان به کانون بحران تبدیل شود.

وی به وضعیت منابع طبیعی شهرستان پل‌دختر اشاره کرد و گفت: پل‌دختر قبل از شهرستان شدن معمولان سومین شهرستان از نظر جنگل و مرتع در لرستان بود اما امروز پنجمین شهرستان استان است. آنچه که امروز در نقشه‌های ثابت و پیگیری شده، مساحت شهرستان پل‌دختر ۲۳۳ هزار هکتار است که از این میزان ۱۰۲ هزار جنگل و ۱۲ هزار هکتار مرتع است.

نجفی یادآور شد: شهرستان پل‌دختر هشت درصد مساحت لرستان و ۸.۵درصد جنگل‌ها و ۹.۳ درصد مراتع استان را دارا است. ۱۶ نفر نیرو در اداره منابع طبیعی شهرستان با ۲ دستگاه خودرو وجود دارد که در واقع زیبنده شهرستان پل‌دختر نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: استاندارد جهانی برای جنگل‌ها و مراتع به‌ازای هر هزار نفر یک نفر نیروی حفاظتی است، اما امروز در لرستان به‌ازای هزار نفر یک نفر نیرو وجود دارد. بر اساس قانون حفاظت از جنگل‌ها بر عهده  دهیاری‌ها است و آنها  موظف و مکلف به آن هستند.

وی به بحث تداخلات اشاره کرد و اضافه کرد: از ۱۲۰ پلاک ثبتی شهرستان پل‌دختر ۹۶ پلاک آن تمام شده و تعداد اندک مانده که با مردم به‌خاطر امور اراضی مشکل داریم که تا کنون ۲ هزار و ۱۲۰ هکتار از اراضی ملی به کشاورزان شهرستان واگذار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: انرژی خورشیدی در سه منطقه شهرستان پل‌دختر واگذارشده اما نگران و گلایه‌مندم که تا کنون پای‌کار نیامده و کاری انجام نشده است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب سال گذشته به‌خاطر تغییر اقلیم، کمبود آب در کشور و گرم‌شدن کره زمین اعلام کردند باید یک میلیارد درخت در کشور طی چهار سال کاشت شود یعنی هر سال ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود.نجفی یادآور شد: سهم استان لرستان طی چهار سال از این میزان ۳۰ میلیون اصله است  و امسال باید ۷.۵ میلیون اصله نهال در استان تولید و کشت شود.

نجفی با بیان این که طرح هر دهیار یک نهالستان را در استان نهادینه می‌کنیم، تصریح کرد: ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای آبخیزداری کشور در نظر گرفته شده که  سهم استان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که هر شهرستان به طور میانگین ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: امسال برنامه خوبی برای آبخیز شهرستان پل‌دختر داریم علاوه بر این اعتبار که برای نخستین‌بار در کشور نهادینه می‌شود، با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده که ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کار انجام بدهد.

وی ادامه داد: برای نخستین کار در منطقه واشیان پل‌دختر با ۶ میلیارد تومان در حال انجام است که امیدواریم پروژه آبخیز با همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان به پایان برسد.

نجفی به احداث طرح بوستان روستایی اشاره کرد و یادآور شد: امسال شهرستان‌های استان مکلف شدند در هر روستا که توانایی، ظرفیت، زمین و آب داشته باشد، بوستان روستایی احداث شود و امسال ۲۰ پروژه شاخص برای شهرستان در نظر گرفته شده است.