افت یک متری سطح آبهای زیرزمینی لرستان
به گزارش قاب خبر: داریوش حسننژاد بیان کرد: این روند ناهمگون و بحرانی، چالش بزرگی در تأمین آب پایدار کشاورزی و شرب ایجاد کرده است. از سوی دیگر، منابع آب سطحی استان شامل رودخانهها و سدها نیز به دلیل کاهش بارشها و ناپایداری توزیع زمانی نزولات جوی با کاهش حجم ذخایر مواجه بودهاند.
وی ادامه داد: ظرفیت ذخیره سدهای استان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته که به طور مستقیم بر امکان تأمین آب کشاورزی اثرگذار است .
حسن نژاد عنوان کرد: کشت محصولات سنتی با نیاز آبی بالا مانند برنج و برخی غلات در مناطقی که منابع آب محدود است، باید کاهش یابد و بهجای آن، محصولاتی با نیاز آبی کمتر و سازگار با شرایط اقلیمی و کمآبی جایگزین شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، همچنین راهکارهای فنی بهروز از جمله استفاده از فناوریهای آبیاری نوین (مانند قطرهای و بارانی)، مدیریت چرخه کشت، بهکارگیری سامانههای هوشمند پایش مصرف آب، و بهینهسازی زمان و مقدار آبیاری را برای افزایش راندمان مصرف آب در مزارع ضروری دانست.
حسن نژاد به اهمیت فرهنگسازی صحیح و همکاری جدی کشاورزان در رعایت مقررات برداشت آب اشاره کرد و گفت: نصب کنتورهای هوشمند بهمنظور اندازهگیری دقیق برداشت آب و برقراری نظام تعرفهای مبتنی بر میزان مصرف میتواند به حفظ منابع و حمایت از کشاورزان متعهد کمک کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰