تکمیل «راه کربلا» منتظر اعتبار ویژه
به گزارش قاب خبر: پروژه چهارخطه سازی مسیر کوهدشت به زانوگه که به «راه کربلا» معروف است، به یکی از مهمترین مطالبات زائران اربعین و مردم منطقه تبدیل شده است. این محور به دلیل موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی و قرارگیری در مسیر عتباتعالیات دارای ترافیک بسیار بالایی است و مشخصات و هندسه جاده فعلی جوابگوی نیاز این حجم از ترافیک نیست.
عبور یک چهارم زائران اربعین از کوهدشت
به گفته فرماندار کوهدشت ناصر مرادی حدود یکچهارم زائران اربعین کشور از این کریدور استفاده میکنند، باتوجهبه اینکه و این موضوع نشاندهنده اهمیت آن است.او میگوید: این مسیر نهتنها برای زائران اربعین، بلکه بهعنوان یک شاهراه ارتباطی در غرب کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است. بااینحال، وضعیت فعلی جاده پاسخگوی این حجم از تردد نیست.
روند اجرای پروژه در ۳ فاز
طرح چهارخطهسازی محور کوهدشت به زانوگه به دههها قبل مربوط میشود، اما اجرای جدی آن از سال ۱۳۹۷ آغاز شد.در فاز اول حدود ۱۰ کیلومتر از مسیر اصلی مورد بهسازی قرار گرفت، فاز دوم پروژه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و تا سال ۱۴۰۲ حدود ۳/۵ کیلومتر از آن به بهرهبرداری رسید.فاز سوم پروژه هم که بهمن ماه ۱۴۰۳ آغاز شده بود در حال اجراست که شامل احداث ۱۰ کیلومتر از مسیر چهارخطه میشود.
مشکل ایمنی جاده با توجه به ترافیک بالا
علی امامیراد، نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکلات این پروژه میگوید: کریدور کوهدشت به عنوان مسیر ترانزیت کالا به عراق و عبور زائران کربلا تحت فشار شدید ترافیکی قرار دارد و این موضوع ایمنی جادهها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.او میگوید: وزارت راه و شهرسازی باید اعتبارات ویژهای برای تسریع در تکمیل این پروژه در نظر بگیرد.
وعده استاندار برای تکمیل پروژه
استاندار لرستان سید سعید شاهرخی هم فروردین ماه در بازدید از پروژه گفته بود: پروژه کوهدشت به زانوگه به طول ۱۸ کیلومتر است که تاکنون ۲.۲ کیلومتر از پروژه تکمیل شده و بخش عمدهای از آن در حال اجرا است.او گفته بود: در صورت تامین منابع مالی، این پروژه تا پایان مرداد ماه به بهرهبرداری رسیده و زیر بار ترافیک خواهد رفت.
تسهیل سفر زائران کربلا
با توجه به موقعیت جغرافیایی محور کوهدشت زانوگه تکمیل پروژه برای کاهش تصادفات جادهای که سالانه جان بسیاری از هموطنان را میگیرد از اهمیت بسیاری برخوردار است.با توجه به عبور زائران از این محور تکمیل آن تسهیل سفر زائران اربعین را به دنبال دارد، از طرفی توسعه اقتصادی منطقه با بهبود زیرساختهای حمل و نقل فراهم میشود.
به نظر میرسد تکمیل این پروژه که میتواند نقش مهمی در توسعه منطقه و بهبود سفرهای زیارتی ایفا کند، نیازمند عزم جدی مسئولان و تخصیص به موقع اعتبارات است. مردم منطقه و زائران اربعین چشمبهراه اقدامات عملی در این زمینه هستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰