لرستان سالانه ۱.۲ میلیارد مترمکعب کسری مخازن آب دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: برداشت بی رویه از آبخوان‌ها سالانه به طور متوسط موجب کسری ۱.۲ میلیارد مترمکعب از مخازن آب زیرزمینی استان شده است.

به گزارش قاب  شیرزاد نجفی افزود: لرستان با میانگین بارندگی ۵۵۰ میلیمتر در دهه اخیر با کاهش ۳۰ درصدی بارش و افزایش یک درجه ای دما مواجه شد. این تغییرات همراه با برداشت بی‌رویه از آبخوان ها معادل سالیانه ۱.۲ میلیارد متر مکعب کسری مخزن، استان را در معرض خطر خشکسالی ساختاری قرار داده است، بنابراین طرح های آبخیزداری باید با جدیت در لرستان اجرایی شود.

وی ادامه داد: هر یک هزار هکتار آبخیزداری سالانه ۲.۵ میلیون مترمکعب آب اضافی تولید می کند و افزایش نفوذپذیری در راستای ایجاد سازه های آبخیزداری مانند بانکت و گابیون نیز ضریب نفوذ را از ۳۵ به ۶۵ درصد افزایش می‌دهد.

نجفی گفت: نتایج نشان می دهد اجرای پروژه آبخیزداری می تواند ذخیره آب زیرزمینی را تا ۲۵ درصد افزایش و تلفات خاک را تا ۴۰ درصد کمتر کند، بنابراین آبخیزداری در لرستان نه تنها به عنوان یک راهکار فنی، بلکه استراتژی توسعه پایدار شناخته می شود. با توجه به کاهش بارش ها، احتمال خشک شدن رودخانه کشکان در آینده و افزایش برداشت غیر مجاز، اجرای طرح های آبخیزداری همراه با مشارکت جوامع محلی و استفاده از فناوری های نوین ضروری است چراکه این اقدامات علاوه بر حفظ آب و خاک، تنوع زیستی منحصربه فرد لرستان را نیز محافظت می‌کند.