آبیاری فضای سبز با آب متعارف تخلف است
به گزارش قاب خبر: مسعود علویان تصریح کرد: استفاده از آب متعارف برای آبیاری فضای سبز در شرایط کنونی که با کمبود منابع آبی مواجه هستیم، یک تخلف و اشتباه است.
وی گفت: در استانهایی مانند لرستان که با کمبود بارش مواجه هستند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. ما باید از هر ذره آب خود بهدقت محافظت کنیم و برنامههای جایگزینی برای آبیاری فضای سبز ارائه دهیم.
علویان صدر از شهردار خرمآباد و سایر شهرداریهای استان خواست تا در قالب برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت، طرحهای جایگزینی برای آبیاری فضای سبز ارائه کنند. هر چند ، این کار یکشبه انجامپذیر نیست، اما باید از هماکنون برنامهریزیهای لازم صورت گیرد تا در آینده نزدیک شاهد نتایج مثبت آن باشیم.
معاون آبفا کشور همچنین به موضوع بازتخصیص منابع آبی اشاره کرد و گفت: بر اساس بند ۳ ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم، ما موظف هستیم بازتخصیص منابع آبی را بهطور جدی پیگیری کنیم. در این راستا، باید آب صنایع و دستگاههایی که از منابع آبی استفاده میکنند، بازتخصیص شود. علویان صدر عنوان کرد: صنایع غذایی در اولویت هستند، هرچند که در برخی استانها مانند لرستان، حجم صنایع کم است.
وی افزود: ما در حال حاضر بخش عمدهای از منابع آبی خود را صرف صنایع کردهایم و این بازتخصیص یک ضرورت است. از طرفی، در استان لرستان حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب بهعنوان فرصت سرمایهگذاری وجود دارد که میتوان از آن برای توسعه کشاورزی صنعتی یا ایجاد صنایع جدید استفاده کرد.
معاون شرکت آب و فاضلاب کشور بر لزوم همکاری بین دستگاهی و سرمایهگذاری در بخش آب تأکید کرد و گفت: ما باید با همکاری جهاد کشاورزی، امور اراضی و سایر نهادهای مرتبط، پکیجهای سرمایهگذاری برای بخشهای مختلف مانند کشاورزی صنعتی و صنایع چوب تعریف کنیم. این اقدامات میتوانند به توسعه پایدار استان کمک قابلتوجهی کنند.
علویان صدر همچنین به تجربه موفق تهران در زمینه مدیریت منابع آبی اشاره کرد و گفت: در تهران، با همکاری شهرداری، تفاهمنامههای خوبی در زمینه هوشمندسازی، اطلاعرسانی و مدیریت تقاضا منعقد شده است. ما باید از این تجربیات در سایر استانها نیز استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: بهعنوانمثال، تعویض چراغهای جیوهای با LED و ایجاد ایستگاههای آب باکیفیت بالا از جمله اقداماتی است که میتواند به صرفهجویی و بهبود مدیریت منابع آبی کمک کند.
علویان افزود: ما باید با کمترین مخاطره، این چالشها را پشت سر بگذاریم. همکاری و همافزایی بین تمام نهادها و دستگاهها ضروری است تا بتوانیم با کمترین آسیب، این بحران را مدیریت کنیم. یک خانواده هستیم و باید با تفکر واحد و در جهت خدمت به مردم، حرکت کنیم. تنها در این صورت است که میتوانیم شاهد پیشرفت و توسعه پایدار در کشور باشیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰