دستگیری ۹۳۵ متخلف زیست محیطی

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه بررسی ها از افزایش تنوع و غنی بودن محیط زیست استان خبر می دهد، گفت: ۹۳۵ متخلف زیست محیطی از ابتدای سالجاری در این استان دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

کامران فرمان پور تصریح کرد: امسال ۸۷۳ مورد تخلف زیست محیطی در این استان ثبت شده است که از این تعداد ۱۴۸ فقره مختومه و ۷۲۱ پرونده در جریان و ۱۲ مورد نیز برایت شدند.

وی با بیان اینکه امسال هفت پرونده پایش و رصد در فضای مجازی جهت خرید و فروش کل و بز ، کبک ، ماهی و قوچ تشکیل شد؛ افزود: بیش از ۹۱ میلیارد و ۹۰۹ میلیون ریال ضرر و زیان وارده به محیط زیست برآورد شد که از این میزان تاکنون بیش از پنج میلیارد و ۹۷۲ میلیون ریال وصول شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: این مدت یک هزار و ۲۸۵ قطعه صید غیرمجاز آبزیان و ۶۹ قطعه شکار غیرمجاز پرندگان در استان گزارش شده است. ۳۸ راس شکار غیرمجاز گراز؛ تشی ، کل وحشی ، خرگوش ، بزکوهی ، کفتار و قوچ و ۱۰ قطعه صید غیرمجاز خزندگان و یک سر زنده گیری غیرمجاز خزندگان در استان ثبت شده است.

فرمان پور با اشاره به ۱۰۶ فقره زنده گیری پرندگان در استان افزود: ۲۴۲ مورد شروع به شکار و ۱۱ مورد نگهدار و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده نیز گزارش شد. همچنین یک هزار و ۹ ادوات و وسایل شکار و صید شامل تور ماهیگیری، فشنگ، تور زنده گیری، دوربین شکاری، خشاب، چرخ و چوب ماهیگیری و لاشه شکار از متخلفان زیست محیطی کشف و ضبط شده است.

فرمان پور گفت: اکنون ۳۲۲ هزار و ۱۱۴ هکتار مناطق چهارگانه در این استان وجود دارد که در مجموع حدود ۱۶ درصد مساحت استان هستند. مناطق چهارگانه استان شامل ۲ پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا، پناهگاه سمندر لرستانی و اثر طبیعی ملی غار ماهی کور است و علاوه بر این مناطق چهار منطقه حفاظت شده اشترانکوه، سفیدکوه ، قالی کوه الیگودرز و شاداب کوه پلدختر در سطح استان وجود دارند.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان عنوان کرد: در راستای حفاظت از این مناطق و برخورد با متخلفان زیست محیطی طی سال جاری چندین پرونده تخلفاتی تشکیل شده است، به همین منظور چند متخلف تغییر کاربری در حوزه مبارزه با زمین خواری و تصرف عدوانی به مراجع قضایی معرفی شده است.

وی افزود: از ابتدای سالجاری ۲۹۰ هزار و ۸۰۰ متر مربع از اراضی مناطق استحفاظی استان تخریب شده که در این راستا ۱۸ نفر نیز به مراجع قضایی معرفی و ۵۵۱ هکتار از این مناطق دچار آتش سوزی شد که در این زمینه نیز ۳۰ نفر به مراجع قضایی معرفی شده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه این مدت ۷۶ مورد تصرف اراضی از طریق تماس با شماره ۱۵۴۰ اطلاع رسانی شده است، ادامه داد: همچنین ۹ هزار و ۷۹۲ راس دام سبک و سنگین در مناطق تحت مدیریت استان کشف و ضبط شده که در این زمینه نیز ۴۶ نفر به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرمان پور با بیان اینکه ۱۶ درصد از مساحت استان با گستره ۴۵۹ هزار هکتار زیر پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد، اضافه کرد: در حال حاضر هفت منطقه به صورت مستقیم تحت عناوین اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده همچنین ۶ منطقه شکار و صید ممنوع با وسعتی معادل ۱۳۶ هزار و ۹۹۳ هکتار تحت حفاظت اداره‌ کل هستند.

وی یادآور شد: افزایش سطح حفاظت مناطق تحت مدیریت استان، اقدامی ارزشمند، ماندگار و مفید در راستای حفظ تنوع زیستی محسوب می‌شود. در زمینه ارتقای مناطق حیات وحش سفیدکوه ازنا به عنوان پارک ملی و غار وقت و ساعت به عنوان اثر طبیعی ملی به شورای عالی حفاظت اقدامات مورد نیاز انجام شده است.