آلوده بودن ۴۳ هزار هکتار از جنگلهای لرستان به آفت پروانه برگ خوار
حسین میرزایی تصریح کرد: بهترین روش مبارزه با این آفات براساس بررسی موسسات تحقیقاتی و دانشگاهی و نظر کارشناسان حوزه منابع طبیعی، محلول پاشی با بی تی تعیین شده که محلولی باکتریایی و کم خطر برای طبیعت است.
وی با اشاره به اینکه برای محلول پاشی جنگل های لرستان ۱۲۹ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، بیان کرد: محلول پاشی حدود ۲ هزار هکتار جنگلهای استان با اعتبارات موجود انجام شده اما این آفت همچنان در ۴۱ هزار هکتار از جنگل های بلوط وجود دارد که رفع آن نیاز به برنامه ریزی و تامین اعتبار دارد و امیدواریم با حمایتهای استانی و ملی بتوانیم این مسئله را کنترل کنیم.
مدیرکل مناطبع طبیعی و آبخیزداری لرستان یادآور شد: جنگل های زاگرس و به خصوص منطقه لرستان در کنار سایر عوامل تنش زای محیطی به شدت تحت فشار آفات و بیماری هاست که این مسائل در کنار مشکلاتی مانند خشکسالی های متناوب، خاک های فقیر، اقلیم خشک و گرم و نبود رطوبت و بارندگی مناسب باعث تشدید برخی آفات شده است.
میرزایی با تاکید بر اینکه در خصوص مشکل طغیان پروانه برگ خوار در محل کانون این آلودگی حتما باید اقدامات کنترلی صورت گیرد، ادامه داد: جنگل های زاگرس اهمیت بسیار بالایی در حفظ آب و خاک دارند و با توجه به ارزشی که در حفاظت زیست محیطی دارند باید سرمایه گذاری کرد تا این ظرفیت طبیعی حفظ شود.
وی ادامه داد: باید کانون های آلودگی مورد بررسی و کنترل قرار گیرد، این پروانه برگ خوار بلوط به شدت درخت را بی برگ و پدیده فتوسنتز و غذاسازی را با مشکل مواجه می کند و در صورتیکه چند سال ادامه داشته باشد، باعث خشکیدگی درختان می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: درختان بلوط بطور معمول پیر و زادآوری ندارند و به شدت تحت تاثیر آفات هستند که در صورت کنترل نشدن کانون های آلوده به این آفت، شاهد مرگ و خشکیدگی تدریجی جنگل های بلوط منطقه زاگرس خواهیم بود.
میرزایی تصریح کرد: پروانه برگ خوار و جوانه خوار بطور معمول در مناطق گرمسیری طغیان بیشتری دارد و در استان لرستان در جنوب خرم آباد و در شهرستان پلدختر این آفت طغیان بیشتری دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰