کمبود برند دارویی/ امکان تحویل دارو مازاد بر سهمیه وجود ندارد
به گزارش قاب خبر: دارو یکی از کالاهای ضروری در کشور است که کمبود و نوسان قیمت آن میتواند بیماران را با چالشهای جدی مواجه سازد.
موضوع کمبود دارو همیشه یکی از چالش های اصلی برای بیماران به ویژه بیماران خاص بوده است. به گونه ای که برخی عنوان می کنند داروها به میزان کافی در سطح داروخانه ها وجود ندارد. یا حتی اختلاف قیمت دارو در داروخانه ها نیز مشهود است.
برخی بیان می کنند که کمبود دارو برای بیماران هموفیلی، تالاسمی و … در استان وجود دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در گفت و گو با قاب خبر بیان می کند: داروهای خاص برای بیماران پیوندی، ام اس، سرطانی و … در همه داروخانه ها موجود نیست و داروخانه های منتخب که دارای شرایط معاونت غذا و دارو است، یافت می شود.
محسن اسد بیگی می افزاید: این اقدام فقط در لرستان مرسوم نیست و در کل کشور همین رویه اجرا می شود و این گونه داروها در داروخانه های مشخصی توزیع می شود.
وی ادامه می دهد: اولویت معاونت غذا و دارو برای توزیع داروهای خاص و دارای کمبود ، جهت مدیریت بهتر و نظارت در داروخانه های دولتی و دانشگاهی است.
اسدبیگی می گوید: بیماران خاص دارای پرونده هستند و پوشش کامل دارند اما بعضی از اقلام دارویی این بیماری ممکن است دچار کمبود شود که با جایگزین کردن برند دیگر، این مشکل قابل جبران است.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان می کند: بخش مهمی از داروهای بیماران خاص به وضع تحریم دارویی بر می گردد که این تحریم ها باعث اختلال در انتقال ارز می شود که این اختلال در انتقال یا تخصیص ارز باعث تاخیر در تامین دارو شده است.
اسد بیگی می گوید: وضعیت تامین دارو در لرستان مشابه سایر نقاط کشور است یعنی نمی تواند در استانهای دیگر دارویی موجود باشد اما در لرستان در داروخانه ها موجود نباشد.
وی اضافه می کند: با توجه به پیگیری های سازمان غذا و دارو در تخصیص ارز توزیع دارو در کشور وضعیت خوبی دارد . هر چند برخی از برندهای دارویی در استان با کمبود مواجه هستیم اما با جایگزین کردن داروهای مشابه این مشکل برطرف شده است.
اسد بیگی می گوید: کمبود دارو مبنی بر این نیست که دارو وجود ندارد بلکه کمبود مبنی بر نبود برند است وگرنه برای هر داروی خارجی، داروی تولید داخل جایگزین وجود دارد. رسالت این است روی برند تاکید نشود زیرا خیلی از داروها در داخل تولید می شوند اما کمبود برند وجود دارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به درخواست دریافت تعداد بیشتری دارو برای بیماران خاص نیز گریزی زد و ادامه می دهد: داروهای مورد نیاز برای بیماران هموفیلی، تالاسمی، پیوندی، ام ای و.. به صورت پرونده ای برای آنها تجویز و تحویل داده می شود .
وی می افزاید: برخی بیماران خاص درخواست افزایش سهمیه را دارند یا مازاد بر سهمیه دارو می خواهند که این رویه برای غذا و دارو امکان ندارد زیرا سهمیه ها در سامانه به صورت سیستمی و به نام بیمار ثبت می شوند و امکان هیچ گونه دخل و تصرفی وجود ندارد.
اسد بیگی بیان می کند: برای موارد اورزانسی اما امکان تحویل دارو وجود دارد آن هم در صورتی که بیمار توسط پزشک متخصص ویزیت و شرایط دریافت اورزانسی بیمار شرح داده شده باشد.
اسدبیگی در بخش دیگری از صحبت هایش به اختلاف قیمت دارو اشاره می کند و می گوید: در قالب طرح دارویار، توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره مندی همه دهک های درآمدی از یارانه دارو، اجرای بیمه همگانی سلامت برای افراد فاقد بیمه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران و در مواردی کاهش آن، تجویز و مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی اجرایی می شود.
وی ادامه می دهد: همچنین برقراری پوشش بیمه ای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول نبوده اند، رشد صادرات رسمی، منطقی شدن کنترل قاچاق معکوس، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماری های مزمن، خاص و صعب العلاج اجرا می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان می کند: پرداخت توسط مردم برای داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند بدون تغییر بوده و در برخی اقلام کاهشی خواهد بود.
وی عنوان می کند: برای ۳۶۶ قلم داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند پوشش بیمه ای به گونه ای تعیین شد که مبلغ پرداختی بیماران برای تهیه آنها پس از اجرای طرح نسبت به قبل ثابت باشد و در صورت لزوم بیمه ها آمادگی دارند اقلام بیشتری را به این فهرست اضافه کنند.
اسدبیگی تصریح می کند: ۱۱۸ قلم داروی اتیسمی که قبلا از تعهدات بیمه ای خارج شده بودند با اجرای طرح دارویار، به تعهد بیمه ها برگشته اند یعنی تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
وی می افزاید: داروهای گیاهی و مکمل های غذایی افزایش قیمتی نخواهند داشت و با توجه به سیاست های دولت در حمایت از بیماران، قیمت این محصولات مجددا مورد بررسی قرار گرفته است و تا حد امکان تعدیل خواهد شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان می گوید: علاوه بر پرداخت هزینه توسط بیمه، یارانه ای برای داروهای خاص وجود دارد که در سال گذشته، بالغ بر ۲۲۰ میلیارد تومان کمک هزینه در استان به بیماران خاص پرداخت شده است.
محمد حافظی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰