نگران کننده بودن میزان فرسایش خاک در لرستان

قاب خبر: سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: میزان فرسایش خاک استان ۲۵ تن در هکتار است، البته در برخی نقاط این رقم به ۵۰ و ۷۰ تن هم می‌رسد که رقم بالا و نگران کننده‌ای است.

میرزایی تصریح کرد: در حالی که عملیات آبخیزداری باید در سطح یک میلیون و پانصد هزار هکتار از منابع طبیعی انجام شود، اما تاکنون در سطح ۶۲۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری استان انجام شده است.

وی میزان فرسایش خاک استان را ۲۵ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: البته در برخی نقاط این رقم به ۵۰ و ۷۰ تن هم می‌رسد که رقم بالا و نگران کننده‌ای است.

میرزایی تاکید کرد: با توجه به فرسایش خاک در لرستان اجرای عملیات آبخیزداری ضروری است.

 

وی با بیان اینکه لرستان چهارمین استان کشور از نظر داشتن جنگل است، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی ما هوشمند سازی و مردمی سازی را به عنوان دو برنامه اصلی در نظر گرفته‌ایم.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و ۸۸۰ هزار هکتار مرتع در استان داریم، گفت: یکی از اولویت‌های ما توسعه‌ منابع طبیعی است و در این زمینه اجرای طرح مردمی کاشت یک‌میلیارد درخت را در دستور کار داریم.

میرزایی افزود: سهم لرستان از یک میلیارد نهال، ۳۰ میلیون است، که قرار است طی ۴ سال، سالانه ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نهال در سطح استان کاشته شود.

 وی با بیان اینکه در لرستان سالانه ۱۲ میلیون اصله نهال تولید می‌شود، افزود: در کاشت ٣٠ میلیون نهال در لرستان بدنبال استفاده از ظرفیت‌های مردمی هستیم و در واقع این مردم و گروه‌های بخش خصوصی هستند که این کار را انجام می‌دهند چنانکه در همین راستا تفاهم نامه‌های زیادی با گروه‌های مرتبط با بخش خصوصی و نیروهای مردمی منعقد شده است.

 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تعداد همیاران طبیعت استان را ۱۳ هزار نفر عنوان کرد و افزود: سازماندهی همیاران طبیعت در حوزه رصد و پایش می‌تواند در حفاظت از منابع طبیعی موثر باشد.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی لرستان در خصوص برخی انتقادها مبنی بر روند تداخل اراضی ملی، توضیح داد: با اجرای کاداستر دیگر اراضی دقیق و مشخص است، از طرفی ما از جنس مردم هستیم و هیچگاه شروع کننده دعوی نیستیم.

میرزایی خاطرنشان کرد: ما روند را به سمتی می‌بریم که کمترین مشکل را با جوامع محلی داشته باشیم، اما واقعیت این است که منابع طبیعی بستر توسعه است و ما باید حفاظت کنیم و قانون را مد نظر داشته باشیم.

وی در خصوص زغال گیری در استان نیز گفت: اولویت اول ما جلوگیری قطع اشجار و زغال گیری است، هر چند معتقد هستیم فرهنگ سازی در کاهش استفاده از زغال مهم است و این فرهنگ باید در خانواده‌ها نهادینه شود.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه در اطفا حریق ۷۰ تا ۸۰ درصد کار مربوط به حضور نیروی انسانی است، اظهار کرد: ما در استان ۹۰۰ جنگلبان افتخاری داریم که در واقع این افراد در نوک پیکان محافظت از جنگل‌ها و اطفا حریق هستند.

وی تصریح کرد: فرهنگ سازی در بحث حفاظت از منابع طبیعی موضوع بسیاری مهمی است که همه باید در راستای آن تلاش کنیم و چراکه با فرهنگ سازی مناسب و مشارکت عمومی است که می‌توان از منابع طبیعی حفاظت کرد.