نرخ باروری در لرستان باید به ۲،۵ درصد برسد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه نرخ باروری در این استان باید به ۲،۵ درصد افزایش پیدا کند، گفت: طبق آمار ثبت احوال و ثبت سامانه های دانشگاهی، وضعیت این استان در نرخ باروری در قالب طرح آمایش امید در حد متوسط کشوری است.

به گزارش قاب خبر: مریم کوشکی با اشاره به اجرای طرح آمایش امید در کشور اظهار کرد: این طرح با هدف افزایش نرخ باروری، پیشگیری از مرگ مادران و نوزادان و کاهش سزارین در کل کشور اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مطابق آمار ارائه شده توسط ثبت احوال نرخ باروری در لرستان ۱/۴۸ است؛ افزود: مطابق این طرح نرخ باروری باید تا سال ۱۴۰۷ در استان لرستان به ۲/۵ برسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: برای اجرای این طرح اطلاعات آماری از شهرستان‌های استان در زمینه فرزندآوری و مشکلات و چالش های مربوط آن جمع‌آوری و بعد از آن تحلیل شده و سپس برای رفع مشکلات موجود مداخله خواهد شد که در نتیجه باید تا سال ۱۴۰۷ نرخ باروری به ۲/۵ برسد.

کوشکی با اشاره به فرا رسیدن هفته جمعیت، عنوان کرد: هفته جمعیت هرساله از ۲۴ لغایت ۳۰ اردیبهشت برگزار می شود و امسال نیز با توجه به مصادف شدن سالگرد شهادت شهدای خدمت، باید برنامه های مربوط به این هفته متناسب باشد.

وی بر لزوم هماهنگی و همکاری تمامی قسمت های دانشگاه برای برگزاری برنامه های این هفته تاکید کرد و گفت: مطابق دستورالعمل ارسالی از وزارت بهداشت برای هفته جمعیت، وظایف تمامی قسمت های دانشگاه در این خصوص مشخص شده و لازم است همه برای اجرای این برنامه ها همکاری لازم را داشته باشند.

سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به لزوم اجرای اقدامات تشویقی برای افزایش فرزندآوری اظهار داشت: ارائه وام های تشویقی فرزندآوری، تسهیل ازدواج و ترغیب زوج ها به فرزندآوری با آگاهی بخشی و فرهنگ سازی تاثیر بسیار موثری در تحقق اهداف جوانی جمعیت خواهد داشت.

امیدعلی عادلی افزود: جوانی جمعیت و بحث فرزندآوری، جز سیاست های کلان کشوری برای جلوگیری از پیری جمعیت است و با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در سطج جامعه، می توان آینده ای روشن را پیش روی همه قرار داد؛ تا تصمیم گیری درستی در بحث فرزندآوری صورت گیرد.