• تاریخ : جمعه - ۲ - آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 - November - 2024
  • ساعت :

    متقاضیان طاق گستران خرم آباد در رویای خانه دار شدن

    قاب خبر: پروژه طاق گستران فاز دوم کمالوند خرم‌‌آباد در قالب ساخت ۷۱۳ واحد با کارفرمایی ستاد اجرایی فرمان امام و پیمانکاری طاق گستران سال ۹۹ شروع می‌شود و قرار بوده ۱۶ ماهه تحویل متقاضیان داده شود، راه و شهرسازی در این میان رابط ستاد اجرایی و متقاضیان است.

    متقاضیان تحویل واحد‌های خود‌ را مشروط به پرداخت متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام می‌کنند و می‌گویند توان پرداخت آورده بیشتر را ندارند، راه و شهرسازی هم معتقد است: با محاسبه قیمت‌ها و هزینه انجام شده واحدها متری ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تکمیل می‌شوند.

    ظرف چندماه اخیر شاهد تجمع متقاضیان واحد‌های طرح مسکن ملی پروژه طاق گستران بودیم، متقاضیان معتقد هستند: اداره کل راه و شهرسازی به تعهد خود هم در زمان واگذاری واحدها و هم در خصوص مبلغ قرارداد عمل نکرده‌ است.

    هفته گذشته و پس از تجمع متقاضیان پروژه طاق گستران در محل استانداری، جلسه‌ای برگزار می‌شود تا موضوع بررسی شود، حال باید دید با تدبیر مسوولان استان قضیه به کجا ختم می‌شود و در این میان آیا رویای خانه دار شدن متقاضیان تعبیر می‌شود.

    برای آگاهی از چند و چون قضیه با دو تن از متقاضیان واحد‌های پروژه طاق گستران و رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان گفت‌و گویی انجام داده‌ایم.

    ما آورده خود را کامل پرداخت کرده‌ایم

    یکی از متقاضیان پروژه طاق گستران با اشاره به اینکه واریزی‌های ما از برج ۷ سال ۹۹ شروع شده و تا بهمن ماه ۱۴۰۱ تمام شده است، عنوان کرد: ظرف این مدت ۲۴۰ میلیون تومان واریز کرده‌ایم، همزمان با واریزی ما طبق قانون بانک مسکن ۳۵۰ میلیون وام هم به حساب پیمانکار واریز شده است.

    بهروز بکران گفت: بهمن ماه سال گذشته از ۷۰۰ واحد ۴۰۰ با قیمت متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان واحد آماده بهره‌برداری بود، اما به بهانه آسانسور در واحدها را قفل و بقیه واحدها را شروع کردند.

    وی با اشاره به اینکه زمان تکمیل پروژه را ۱۶ ماهه عنوان کرده بودند، بیان کرد: حالا می‌خواهند واحدها را متری ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تحویل متقاضیان بدهند، در حالی که بهمن سال گذشته واحدها آماده بهره‌برداری بودند.

    این متقاضی خاطر نشان کرد: اگر ۴۰۰ واحد را سال گذشته تحویل می‌دادند علاوه بر اینکه ما صاحب خانه می‌شدیم، قطعا در کاهش اجاره بها خرم‌‌آباد هم موثر بود.

    خواسته ما تحویل واحدها با همان آورده ۲۴۰ میلیون تومان است

    بکران تاکید کرد: خواسته ما هم این است، ۴۰۰ واحدی را که سال گذشته آماده بود به متقاضیانی که ۲۴۰ میلیون تومان را تا بهمن ماه سال ۱۴۰۱ کامل پرداخت کرده بودند، تحویل دهند.

    وی گفت: نه تنها می‌خواهند واحدها را با نرخ تورم امسال تحویل بدهند بلکه ۶۰ متر هم مشاعات را محاسبه کرده‌اند، به عنوان مثال به یک واحد ۵۸ متری، ۶۰ متر مشاعات هم اضافه کرده‌اند.

    راه و شهرسازی طرف پیمانکار است

    این متقاضی خاطرنشان کرد: حتی ما حاضر هستیم واحدها را با مشاعات هم متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برداریم، اما متاسفانه هیچ چیز به نفع ما نیست.

    بکران گفت: راه و شهر سازی استان به جای اینکه طرف مردم باشد از پیمانکار دفاع می‌کند، حتی با تغییر مدیریت باز هم دست از این کار برنمی‌دارد.

    برای خانه دار شدن طلا و ماشین فروختیم

    حسن حیدری، دیگر متقاضی پروژه هم با اشاره به اینکه همه ما زمان ثبت نام واحدها مستاجر بودیم و برای خرید این واحدها طلا و ماشین خودمان را فروختیم، گفت: سال ۹۹ و پس از تایید متقاضیان از طرف راه وشهرسازی همچنین پس از عقد قرارداد بین پیمانکار و ستاد اجرایی، قرار بود ساخت واحدها در مجموع با آورده ۲۰۰ میلیون تومان ما به عنوان متقاضی و ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات تمام شود.

     

    قرار بود مسکن ارزان قیمت تحویل بگیریم

    او بیان کرد: در واقع قرار بود مسکن ارزان قیمت در اختیارمتقاضیان قراد بدهند و ظرف ۱۶ ماه یعنی خرداد ۱۴۰۱ واحدها تحویل داده شوند، اما به دلایلی به دهه فجر پارسال موکول شد.

    این متقاضی ادامه داد: این بار قرار شد با تکمیل آورده ۲۴۰ میلیونی متقاضیان و پرداخت وام ۳۵۰میلیونی بانک مسکن واحدها افتتاح شود که این وعده هم محقق نشد.

    حیدری با اشاره به اینکه همه متقاضیان بدون استثنا مستاجر هستند، گفت: نه تنها واحدها تحویل داده نشد بلکه پیامکی مبنی بر پرداخت ۱۱۰ میلیون دیگر به متقاضیان ارسال شد، تا در مجموع هر واحد ۹۳۰ میلیون تومان تمام شود.

    تقاضای ما تحویل واحدها به نرخ پارسال است

    او خاطرنشان کرد: متقاضیان در تجمع خود خواهان تحویل واحدها به نرخ پارسال و با هزینه‌ی ساخت متری ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هستند.

    این متقاضی با اشاره به اینکه ما توان پرداخت هزینه دیگری را نداریم چون همه از به لحاظ درآمدی در وضعیت نامطلوبی قرار داریم، گفت: توان پرداخت قسط ماهانه ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را هم نداریم، حالا می‌گویند هزینه تعدیل هم به پروژه تعلق می‌گیرد و ۱۱۰ میلیون دیگر باید پرداخت کنیم.

    حیدری تاکید کرد: واقعیت این است که ما توان پرداخت آورده بیشتری نداریم، اینکه می‌گویند وام را افزایش داده‌ایم هم، پرداخت ماهانه ۱۲ میلیون تومان برای ما که درآمد چندانی نداریم سخت و ناممکن است.

    ما قرار دادی با متقاضیان منعقد نکرده‌ایم

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان در پاسخ به اعتراض و گلایه متقاضیان پروژه ۷۱۳ واحدی طاق گستران با اشاره به اینکه پیمانکار پروژه ستاد اجرایی فرمان امام است، عنوان کرد: بر خلاف ادعای متقاضیان قیمت واحدها علی الحساب است، چون واحد‌های نهضت ملی مسکن هم طبق بخشنامه‌ها و هم قراردادها به شکلی است که تا پروژه تمام نشود قیمت قطعی را نمی‌توان مطرح کرد، یعنی قیمت مقطوع نبود.

    محمدرضا علوی‌کیا بیان کرد: یعنی اگر قرار است پیمانکار یک ماه دیگر آسانسور را خریداری کند، تورم خود را در نظر می‌گیرد.

    وی خاطرنشان کرد: جا انداختن این موضوع برای متقاضیان سخت است، متقاضیان در ذهن خود و براساس شنیده افراد غیر متخصص

    تصورشان این است که واحدها قیمت ثابتی دارد.

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان، گفت: در جلسه‌ای هم که پس از تجمع متقاضیان در دفتر معاون سیاسی داشتیم، این موضوع را مطرح کردیم که وزارت راه و شهرسازی قیمت پایه‌ای را که تعیین کرده‌‌ است به این نکته هم اشاره کرده که تعدیل هم به پروژه تعلق می‌گیرد.

    افزایش وام راهی برای رفع مشکل آورده متقاضیان

    علوی کیا با بیان اینکه عمده افرادی که اعتراض دارند افرادی هستند که به لحاظ مالی ضعیف هستند و نمی‌توانند آورده خود را تامین کنند، توضیح داد: ما هیچ متقاضی را حذف نکرده‌ایم، با افزایش ۲۰۰ میلیون تومانی تسهیلات مسکن مشکل مابه التفاوت این افراد هم رفع می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه آخرین مبلغی که اعلام شد ۳۵۰ میلیون تومان آورده بود، عنوان کرد: تعدادی این مبلغ را پرداخت و مابقی ۲۴۰ میلیون تومان واریز کردند، با افزایش وام این مشکل هم حل می‌شود.

    علوی کیا در خصوص انتقاد متقاضیان مبتی بر افزایش قیمت واحدها، تاکید کرد: از روز اول هیچ قراردادی در اختیار متقاضیان قرار داده نشده و قیمت قطعی هم اعلام نکرده‌ایم، حتی واحدها را هم انتخاب نکردیم.

    وی گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است که قرارداد را در صورتی که متقاضی آورده خود را به طور کامل پرداخت و تسهیلات را قسط بندی کرد، منعقد کند.

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان خاطرنشان کرد: تجربه مسکن مهر و رواج دلال بازی باعث شد که دولت در نهضت ملی مسکن قرارداد را در انتهای کار منعقد کند، اکنون به انتهای کار رسیده‌ایم و حدود قیمت مشخص شده است.

    وی تأکید کرد: اگر ما قراردادی منعقد کرده و حتی در قالب پیامک قیمت‌ها را به متقاضیان اعلام می‌کردیم حق با متقاضی بود.

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان گفت: وقتی قرار بود پروژه‌ای دو سال دیگر تمام شود،قیمت‌ها قابل پیش بینی نیست.

    مشکلات مانع اجرای قرارداد در زمان مقرر شد

    وی در مورد اعتراض متقاضیان و تحویل ۱۶ ماهه واحدها نیز توضیح داد: بله قرار بود واحدها ۱۶ ماهه ساخته شود چیزی که پیمانکار در قرار دادمنعقد کرده بود، اما آنچه که باعث تاخیر شده جدای از ساخت بوده است.

    آماده سازی زمین و عدم صدور پروانه توسط شهرداری خرم‌‌آباد از علت‌های تاخیر زمان تکمیل واحد‌ها است که رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی مطرح کرد و گفت: با وجود اینکه پیمانکار پول را سال ۹۹ برای دریافت پروانه به حساب شهرداری خرم‌‌آباد واریز کرده بود اما شهردار تخلفی مرتکب شده و پروانه را صادر نکرده است.

    علوی کیا ادامه داد: پیمانکار بعد از مدتی ریسک کرده و کار را شروع می‌کند، در حالی که در قرار داد قید شده که پیمانکار بعد از گرفتن پروانه کار را شروع کند.

    وی عنوان کرد: بعد از حدود یک سال و چند ماه تازه شهرداری با ورود بازرسی پروانه صادر می‌کند.

    شبکه‌های خدماتی پروژه آماده نیست

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان گفت: اکنون حدود دو سال از شروع کار می‌گذرد و پروژه در حدی است که نیاز به شبکه‌های خدماتی دارد که خارج از اختیارات سازنده است، و این موضوع نیز باعث تاخیر در تحویل واحدها شده است.

    علوی کیا با اشاره به اینکه ۶۷۵ واحد از کل پروژه به لحاظ کالبدی آماده است، عنوان کرد: اما به دلیل عدم نصب کنتور آب، برق و گاز، نبود آسانسور و آماده نبودن خیابان‌ها نمی‌شود پروژه را افتتاح کرد، البته عدم تکمیل آورده متقاضیان هم علت دیگر است.

    وی گفت: پیمانکار در حال حاضر ۱۰۰ میلیارد تومان طلب دارد یعنی از جیب خود هزینه کرده است اما متقاضیان به تعهد خود در خصوص تامین آورده عمل نکرده‌اند. ‌

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان اما در مورد اعتراض متقاضیان مبنی بر مساحت مشاعات نیز توضیح داد: متراژ ساختمان که طبق پروانه مشخص است، مشاعات نیز متناسب با متراژ به واحدها اضافه می‌شود. واحدی ممکن است پارکینگ و انباری داشته باشد، مشاعات هم به آن تعلق می‌گیرد.

    علوی کیا در مورد چگونگی تحویل واحدها نیز گفت: بر اساس زمان و مبلغ واریزی اولویت‌ها را به ستاد اجرایی معرفی می‌کنیم، افرادی که در اولویت هستند واحد مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

    همه هزینه‌ها با نرخ تورم امسال محاسبه نمی‌شود

    علوی کیا در پاسخ به نگرانی متقاضیان در خصوص اینکه قرار است همه هزینه‌ها را با نرخ تورم ۱۴۰۲ تمام کنیم، خاطرنشان کرد: اینطور نیست، زیرا تورم هر آیتم و هزینه در زمان خود محاسبه می‌شود.

    رئیس اداره اقتصاد مسکن اداره کل راه و شهرسازی لرستان، گفت: اعتراض متقاضیان سر قیمت است، مدیرکل راه و شهرسازی در جلسه با معاون سیاسی امنیتی توضیحاتی را در اختیار دستگاه‌های امنیتی قرار داد، قرار است هفته آینده ستاد اجرایی و پیمانکار جلسه‌ای جداگانه تشکیل دهند و موضوع را فیصله بدهند.

    نسرین صفر بیرانوند

    اخبار مرتبط

    بیمه کیفیت ساختمان در ایران اجرا نشد
    ۱۴۰۳-۰۹-۰۲

    بیمه کیفیت ساختمان در ایران اجرا نشد

    مشاور دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور و مدیرکل اسبق دفتر نظارت بر طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی گفت: یکی از مسائلی که در سال‌های اخیر به دنبال آن بوده‌ایم، ایجاد بیمه کیفیت مسکن است.

    فک کن کلی انتظار بکشی، با یه اروری X.dll missing روبرو بشی!!!
    ۱۴۰۳-۰۹-۰۲

    فک کن کلی انتظار بکشی، با یه اروری X.dll missing روبرو بشی!!!

    برای رفع ارور فایل‌های DLL گم شده، می‌تونی از DLL-Files Client یا DLLme استفاده کنی.

    اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
    ۱۴۰۳-۰۹-۰۲

    اتمام پروژه‌های نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است

    وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش دولت چهاردهم اتمام پروژه‌های نیمه تمام بوده تا طرح‌هایی را تعریف کند که منابع آن قابل تامین باشد.

    پیگیری عضویت خرم‌آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی
    ۱۴۰۳-۰۹-۰۱

    پیگیری عضویت خرم‌آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی

    دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی از پیگیری برای عضویت خرم‌آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی خبر داد.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برو بالا