لرستان در صدر مقاومسازی مسکن روستایی
پویا تابعی با بیان اینکه لرستان دارای رتبه نخست کشور در مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی است، افزود: میانگین مقاومسازی در کشور ۵۳ درصد است، اما میانگین مقاومسازی در این استان ۷۵ درصد است.
وی ابراز امیدواری کرد با تامین اعتبار لازم ظرف ۶ سال آینده واحد ناایمن روستایی نداشته باشیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با اشاره به احداث واحدهای مسکن روستایی در این استان، عنوان کرد: ۲ هزار واحد مسکن روستایی از ابتدای امسال تاکنون در لرستان احداث شده است.
وی با تأکید به پرداخت تسهیلات به واحدهای مسکن روستایی، بیان کرد: بیش از ۴ هزار و ۶۵۰ واحد مسکونی در لرستان از آخرین اعتبارات ابلاغی مسکن روستایی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقاومسازی شده است.
تابعی با اشاره به اعطای تسهیلات برای مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی، گفت: مجموع تسهیلات پرداختی برای مقاومسازی ۴ هزار و ۶۵۰ واحد مسکن روستایی در لرستان ۹۳۰ میلیارد تومان است.
تابعی بیان کرد: صدور پروانه ساخت برعهده دهیاریها و معتمدین سطح روستا دهیار میباشد و مطابق طرح هادی پروانه ساخت صادر میکند.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از یک هزار طرح هادی در روستاهای استان اجرا شده است، اجرای طرح هادی شامل آسفالت معبر اصلی درجه یک و فرعی درجه یک و در ۲ مرحله انجام می شود.
تابعی تصریح کرد: اما در لرستان اجرای طرح هادی شامل این موارد، جدول گذاری و آسفالت تمامی معابر و رهگذرها است.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان تاکید کرد: ۹۰۶ روستا یعنی ۶۴ درصد از روستاهای لرستان از طرح هادی برخوردار هستند و پیشبینی میکنیم با تامین اعتبار ۸۰۰ تا یک میلیون مترمربع آسفالت در این نقاط انجام شود.
تابعی یادآور شد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ تعداد ۲ هزار و ۹۸۵ روستای دارای سکنه در لرستان وجود دارد که از این تعداد یک هزار و ۵۷۵ روستا بالای ۲۰ خانوار است و براساس قانون، تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار مشمول تهیه و اجرای طرح هادی هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان اضافه کرد: ۱۴۸ طرح هادی روستایی با اعتبار یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال هفته دولت امسال در استان به بهره برداری رسید و ۱۲۸ پروژه طرح هادی دیگر نیز با برآورد اعتبار یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال تا پایان امسال اجرا می شود.
تابعی ادامه داد: سال گذشته هشت هزار و ۴۵۸ پرونده تشکیل و به بانک های عامل معرفی شد که ۲ هزار و ۶۰۰ واحد به اتمام رسید و چهار هزار و ۵۰۰ واحد عقد قرارداد شد.
وی با اشاره به اینکه ماهیت فعالیت بنیاد مسکن در روستاهاست، گفت: تسهیلات برای ۲ هزار و ۸۵۰ واحد در قالب وام تکمیلی در حال انجام است و پرداخت خواهد شد.
تابعی در بخش دیگری از صحبت هایش به اجرای آسفالت در روستاها گریزی زد و گفت: در ۲ سال اخیر ۷۹۱ پروژه در ۵۶۸ روستا حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار مترمربع آسفالت در سطح معابر روستایی انجام شده است.
وی افزود: امسال بین ۸۰۰ تا یک میلیون مترمربع آسفالت محقق خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با اشاره به مسکن روستایی، تصریح کرد: ۱۱ هزار پرونده برای مسکن روستایی استان در طرح نهضت ملی مسکن تشکیل شده است.
وی گفت: تاکنون از این تعداد پرونده ۹ هزار واحد انعقاد قرارداد شده است.
تابعی همچنین به موضوع تضامین زنجیره ای روستاییان گریزی زد و عنوان کرد: برای اجرای این موضوع هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: تضامین برای تسهیلات زنجیرهای روستایی بر اساس مصوبات بانک مرکزی بوده و بانکها سفته زنجیرهای را برای این موضوع پذیرفتهاند.
تابعی اظهار کرد: ساخت مسکن روستایی یکی از رسالت های بنیاد مسکن است و در این حوزه عملکرد بنیاد مسکن مطلوب می باشد.
وی اظهار کرد: دهیاریها مسئول صدور پروانه در روستاها و شهرداریها مسوول صدور پروانه در شهرها هستند. با تایید دهیاریها و شهرداریها تسهیلات مسکن در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان ادامه داد: برای ۲ هزار و ۷۵۰ واحد به عنوان تسهیلات تکمیلی سیلزدگان تامین اعتبار شده است که به زودی در اختیار سیلزدگان قرار خواهد گرفت.
تابعی ادامه داد: سهم لرستان در ساخت مسکن، احداث ۲۸ هزار واحد طی ۴ سال است، که در صورت ساخت ۷ هزار واحد به صورت سالانه و حتی بیشتر این سهمیه محقق خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به عملکرد حساب ۱۰۰ امام گریزی زد و عنوان کرد: از طریق حساب ۱۰۰ امام راحل در لرستان در سال ۱۴۰۰ حدود ۶ میلیارد، سال گذشته ۹ میلیارد و امسال ۲۳ میلیارد به نیازمندان پرداخت شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با بیان اینکه یک هزار و ۵۷۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان داریم، افزود: طرح هادی در ۶۴ این روستاها تهیه و اجرایی شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰