عدم اجرای درست قانون مدیریت پسماند و تهدید علیه بهداشت عمومی

قاب خبر: جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان لرستان به منظور رفع مشکلات پسماند استان و بررسی راهکار‌های بهبود وضعیت موجود در محل سالن جلسات معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان برگزار گردید.

به گزارش قاب خبر: مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به ماده ٧ قانون مدیریت پسماند گفت: وظیفه مدیریت پسماند در شهر‌ها برعهده شهرداری‌ها و در روستا‌ها بر عهده بخشداری‌ها و دهیاری‌ها می‌باشد.

علی سالاروند با انتقاد از وضعیت پسماند بین راهی، بیان کرد:  بر اساس ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند؛ بخشداری‌ها با همکاری راهداری‌ها می‌بایست نسبت به مدیریت پسماند‌های بین راهی اقدام نماید و پسماند‌ها بین راهی را بخصوص در مبادی ورودی و خروجی شهر‌ها و اطراف محور‌های مواصلاتی پاکسازی و مدیریت نمایند.

وی درخصوص اهمیت انجام طرح تفکیک پسماند از مبدأ گفت: متأسفانه انجام طرح‌های کاهش و تفکیک پسماند از مبدأ در استان علیرغم تأکید قانونگذار در ماده ۴ آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند به خوبی اجرایی نشده است که این امر باعث افزایش حجم پسماند در محل‌های دفن و افزایش افراد زباله گرد و در نتیجه هدر رفت منابع و تهدید علیه بهداشت عمومی شده است.

سالاروند با اشاره به تأکید معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در جلسه گذشته به لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند‌ها گفت؛ پیوست فرهنگی بحث پسماند و شرح وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی استان تهیه و برای اجرا ارسال گردیده است. لذا خواستار اهتمام دستگاه‌های متولی و دستور ریاست محترم کارگروه(معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری) برای اجرای دقیق این پیوست شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در زمینه‌های مختلف به خصوص در مسأله مدیریت پسماند بحث فرهنگ‌سازی است.

احمدرضا دالوند افزود: فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند می‌تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را به حداقل برساند لذا ضمن تأکید بر اجرای پیوست فرهنگی مدیریت پسماند توسط دستگاه‌های اجرایی استان بر تشکیل تیم کاری متشکل از دفتر فنی استانداری، محیط زیست، صدا وسیما، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های اجرایی مؤثر در این زمینه برای طرح‌ریزی و فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر و بهتر در این زمینه شد.

دالوند تصریح کرد: حتماً باید از ظرفیت بخش خصوصی در بحث مدیریت پسماند استفاده شود تا بتوان در جهت پیشبرد هر چه بهتر برنامه‌های مدیریت پسماند استان گام‌های خوبی برداشته شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به قصور برخی دستگاه‌ها در حوزه مدیریت پسماند گفت: دستگاه‌های اجرایی براساس قانون مکلف‌اند وظایف خود را در حوزه پسماند به نحوه احسن انجام دهند و گزارشات فعالیت‌های خود را به دبیرخانه کارگروه مدیریت پسماند ارائه نمایند.

وی همچنین؛ هر گونه کم کاری و قصور در این زمینه را به جهت ایجاد تهدید علیه بهداشت عمومی، غیر قابل پذیرش دانست.

در پایان بحث مدیریت پسماند شهر خرم آباد از طرف سرمایه‌گذار بخش خصوصی و شهرداری این شهر ارائه گردید و از طرف اعضای کارگروه تخصصی پسماند استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد؛ مجدداً ابعاد مختلف اجرای این طرح‌ها در کارگروه‌های تخصصی متشکل از اساتید دانشگاه و ارگان‌های دخیل در بحث مدیریت پسماند مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و اجرای طرح‌های مدیریتی پسماند برای بهبود وضعیت پسماند استان در دستور کار قرار گیرد.