سرانه فضای سبز عمومی خرم آباد فاصله بسیاری با سطح استاندارد دارد
داریوش بارانی بیرانوند اظهار کرد: در تحلیل سرانه فضای سبز ۲ تعریف سرانه اجتماعی و سرانه اکولوژیک وجود دارد که مجموع آن ها سرانه فضای سبز شهری را رقم می زنند.
وی گفت: در واقع فضای سبز عمومی (اجتماعی) شامل فضاهای سبز مجهز به خدمات و تسهیلات می گردد و بیشتر برای خانواده ها و مسافران قابل استفاده می باشد اما فضاهای سبز نیمه عمومی مانند محوطههای باز ادارات، پادگان ها و بیمارستان ها دارای بازدهی اکولوژیکی هستند و تعداد استفادهکنندگان آنها محدود است.
شهردار خرم آباد با بیان اینکه سرانه اکولوژیک فضای سبز شهر خرم آباد ۹ مترمربع است افزود: با توجه به رشد جمعیت حاشیه نشین و همچنین الحاق ماسور به محدوده خرم آباد و افزایش جمعیت شهری، سرانه فضای سبز مرکز استان رشد منفی یافت.
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه براساس قانون هوای پاک باید سرانه فضای سبز خرم آباد به بیش از ۱۵ مترمربع برسد عنوان کرد: افزایش فضای سبز شهری به دلیل اینکه امری بین بخشی است و نیاز به همکاری تمامی دستگاه های ذیربط دارد بخوبی اجرا نمی شود.
بیش از سه میلیون مترمربع فضای سبز در شهر خرم آباد
وی با بیان اینکه این شهر در گذشته های دور با یک هزار و ۴۰۰ هکتار باغات، یک باغ شهر واقعی بوده است افزود: طبق قانون باید شرکت آب منطقه ای و آبفا، آب مورد نیاز برای آبیاری فضاهای سبز، راه و شهرسازی زمین مورد و منابع طبیعی و آبخیزداری هم نهال فضاهای سبز شهری را تامین کنند و شهرداری تنها متولی کاشت و نگهداری از این فضاها می باشد.
شهردار خرم آباد گفت: هم اکنون مجموع مساحت فضاهای سبز شهر خرم آباد بیش از سه میلیون مترمربع می باشد که از این مجموع یک میلیون و ۵۱۳ هزار و ۹۴۳ مترمربع مربوط به پارک های احداث شده، یک میلیون و ۶ هزار و ۳۷۶ مترمربع، کمربند سبز حاشیه شهر و ۶۵۷ هزار و ۹۰۷ مترمربع هم مربوط به فضاهای سبز بلوارها و میادین است.
بارانی بیرانوند با بیان اینکه تاکنون حدود ۷۰ پارک و بوستان در شهر خرم آباد احداث شده است، عنوان کرد: ایجاد پنج بوستان و پارک محله ای نیز برای مناطق مختلف شهر در دستور کار قرار دارد.
تعریف پنج پارک و بوستان محله ای
وی با اشاره به عملیات احداث پارک ۶۰ هکتاری مهر در ورودی شرقی شهر خرم آباد ادامه داد: با احداث این پارک بخشی از کمربند فضای سبز شهر خرم آباد تکمیل و عملیات آماده سازی آن انجام شده اما نیازمند ساخت یک منبع ۶۰۰ مترمکعبی برای آبیاری است.
شهردار خرم آباد یادآور شد: برای ایجاد این پارک بخش هایی همچون نمازخانه، سرویسهای بهداشتی، پارکینگ، فضاهای خدماتی و آلاچیق تعریف شده که در حال حاضر زیرساخت و بسترسازی های مورد نیاز فراهم و آماده کاشت نهال شده که با تکمیل بخشی از آن تا پایان سال، تا حدودی از کمبود سرانه فضای سبز شهر خرم آباد جبران خواهد شد اما هنوز با استانداردهای داخلی فاصله داریم.
بارانی بیرانوند در خصوص پارک ۴۵ هکتاری “پاگر” نیز افزود: پاگر دومین پارک صخره ای شهر خرم آباد محسوب می شود که ۷۵ میلیارد ریال برای سنگفرش، ایجاد دیواره سنگی و زیباسازی آن هزینه شد همچنین پارک بام خاطره ها نیز در منطقه “پشت بازار” آماده عملیات کاشت نهال است.
وی عنوان کرد: پارک هایی نیز در انتهای بلوار رنگین کمان، نگارستان های ۶ تا ۱۱، مخملکوه جنوبی، افلاک ۱۴ و ۱۵، انتهای بلوار کاوه، انتهای بلوار ایران زمین و حد فاصل بین پل موقت تا پل اصلی جهادگران در حال احداث هستند.
به گفته شهردار خرم آباد ایجاد مسکن های مهر و محلی در شهر خرم آباد ضرورت ایجاد پارک های جدید و زیرساخت های گردشگری شهری را بیشتر کرده که در این راستا اداره کل راه و شهرسازی نسبت به تامین زمین مورد نیاز قول مساعد داده است.
به گفته کارشناسان آب و فاضلاب لرستان ۸۷۰ اشتراک فضای سبز استان ۱۹۰ هکتار را تحت پوشش قرار میدهد اما بهای آب مصرفی در فضای سبز تجاری نیست چراکه بیشتر فضاهای سبز کنتور ندارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰