زوال، دردی که نابودی جنگل‌های بلوط لرستان را رقم می‌زند

کارشناس منابع طبیعی گفت: افول و نابودی جنگل‌های بلوط در لرستان توجه به اینکه بیش از  ۱۰ درصد از جنگل‌های ایران  را به خود اختصاص داده چالشی جدی در کشور است.

به گزارش قاب خبر: علی حسینی با اشاره به آمار و ارقام مربوط به شدت خشکیدگی بلوط، اظهار کرد: زوال بلوط در بیش از ۴۰ درصد از جنگل‌های زاگرس یعنی حدود دو میلیون و ۱۶۰ هزار هکتار نگران کننده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۴۳ درصد از سطح استان لرستان را جنگل تشکیل داده و این حجم به تنهایی ۱۰ درصد از جنگل‌های ایران  را به خود اختصاص داده، افول و نابودی بلوط چالشی جدی در کشور است.

کارشناس منابع طبیعی با اشاره به عوامل موثر بر خشکیدگی و زوال بلوط گفت: خشکسالی و تغییرات اقلیمی،  آفات و بیماری‌ها، عوامل دامی و انسانی و آلودگی هوا از عوامل زوال و خشکیدگی بلوط هستند.

به گفته حسینی آفات و بیماری‌هایی از جمله حشرات جوانه‌خوار، چوب‌خوار، موخور، قارچ‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا و بیماری ذغالی که در حال حاضر بیش از ۴۱ هزار هکتار از جنگل‌های استان  را تحت‌الشعاع قرار داد همچنین عوامل انسانی و دامی از برجسته‌ترین دلایل زوال بلوط است.

وی تصریح کرد: عواملی همچون کاهش بارندگی، تغییرات دمایی و طولانی شدن دوره‌های خشکی، افزایش دی اکسید کربن، گرد و غبار و باران‌های اسیدی  تاثیر بسزایی بر کیفیت رویشگاه‌های بلوط دارد.

حسینی عنوان کرد:  اما این موارد نمی‌تواند در استانی که جز سه استان اول ایران از نظر میزان بارش با میزان بیش از ۵۰۰ میلی‌متر است و آمار تغییرات دمایی در آن فاقد روند صعودی و نزولی است، نقش بارزی در زوال بلوط داشته باشد.

کارشناس منابع طبیعی اظهار کرد:  با وجود اینکه آلودگی هوا به موجب افزایش دی اکسید کربن، گرد و غبار و باران‌های اسیدی  و کیفیت رویشگاه‌های  بلوط وابسته به رطوبت خاک، بافت خاک، عمق خاک، موقعیت مکانی و مواد غذایی خاک از عوامل اصلی در خشکیدگی بلوط است، اما در صورت ایجاد تغییرات در دیدگاه‌های مدیریتی و انجام تصمیمات صحیح و به‌موقع می‌تواند علاوه بر رفع مشکل خشکیدگی بلوط آمار فوق‌العاده‌ای در بخش‌ اشتغال، درآمدهای استانی و کشوری، سلامت جامعه و جذب گردشگر استان داشته باشد.