خسارت بیش از ۱۰ میلیارد تومانی کدورت آب به تاسیسات زیربنایی شرکت آب و فاضلاب

قاب خبر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: کدورت آب 10 میلیارد و 500 میلیون تومان به تاسیسات زیربنایی شرکت آب و فاضلاب خسارت وارد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری قاب خبر: بارش‌های فروردین ماه سال جاری باعث کدورت بخش‌هایی از آب اشامیدنی خرم‌آباد شد، به طور‌ی‌که از ۲۹ فروردین ماه تا سوم اردیبهشت ماه کدورت آب به بیش از ۲۰۰ NTU هم رسید و موجی از نگرانی را بین مردم و مسئولان ایجاد کرد.

با افزایش کدورت آب در ۳۱ فروردین ماه بلافاصله جلسه مدیریت بحران شبکه آب و فاضلاب و جلسه مدیریت بحران به منظور بررسی راهکار کاهش و حذف کدورت و همچنین تامین آب مناطق دارای مشکل برگزارشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان می گوید: در ۳۱ فروردین اقداماتی مانند تامین آب مناطقی از شمال شهر از تصفیه خانه آب خرم‌آباد ، خارج کردن ایستگاه پمپاژ از مدار، تامین آب آشامیدنی منطقه علوی از طریق مخازن خضر و بهشت رضا ، پیگیری اعزام ۵۰ دستگاه تانکر سیار آبرسانی از استان های معین ، وارد مدار کردن منابع تامین آب، اعزام تیم‌های کنترل کیفیت و پایش میدانی در سطح شهر و تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و بازدید وی از تصفیه خانه آب شرب شهر انجام شد.

یاسر اکبریان اظهار می کند: چاه شورا با ظرفیت ۲۵ لیتر در ثانیه، چاه جهاد کشاورزی با ظرفیت ۳۰ لیتر در ثانیه برای تامین منابع آب شرب بخش هایی از ناصر خسرو وارد مدار شدند.

وی ادامه می دهد: همچنین چاه اتکا با ظرفیت ۲۰ لیتر در ثانیه منطقه نهر ناصری ، چاه‌های کارخانه آرد و چهار باغ برای تامین آب جنوب شهر وارد مدار شدند .

اکبریان تصریح می کند: همچنین اجرای خطوط انتقال اضطراری به منظور انتقال آب فاقد کدورت به مناطق غیر تحت پوشش تصفیه خانه آب آشامیدنی خرم‌آباد از دیگر اقدامات انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بیان می کند: همچنین در این راستا، ۹۳ دستگاه تانکر سیار آبرسان در حالت اماده باش قرار گرفت و حدود ۲۵ هزار آب بسته بندی توزیع شد.

وی می افزاید: توزیع ۷۱ سرویس آب تانکری در مناطق متاثر از کدورت، نصب عملکردهای برداشت در چاه‌های سطح شهر با هدف کاهش مدت زمان آبگیری مخازن و کاهش مسافت اعزام تانکرها ، تدوام تصفیه آب با دبی متوسط هزار لیتر در ثانیه با کدورت ورودی متوسط ۲۰۰ در دوم اریبهشت و اتصال محدوده حد فاصل ۶۰ متری تا ۳۰ متری به منظور کاهش کدورت انجام شد.

اکبریان عنوان می کند: نصب سامانه گندزدایی آب ژاول چاه‌های جدید، تخلیه آب ژاول چاه های پمپاژ مستقیم جدید و پایش کیفیت تانکرهای آبرسان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و پایش کیفی شبکه انجام شد.

وی ادامه می دهد: با ادامه روند کدورت آب در روز دوم اردیبهشت ، دوباره ۹۳ تانکر سیار آبرسانی در حالت اماده باش قرار گرفت و ۲۵ هزار بسته آب بسته بندی توزیع گردید و ۱۹۱ سرویس آب تانکری در مناطق متاثر از کدورت توزیع شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان می گوید: اندازه گیری و پایش مستمر کیفیت آب شهر با مشارکت و نظارت دانشگاه علوم پزشکی ، نمونه برداری مستمر از کیفیت آب شهر و انجام آزمایشات لازم در آزمایشگاه مرکزی و آزمایشگاه تصفیه خانه از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی اضافه می کند: اتصال خط تصفیه خانه آب به خط ایستگاه پمپاژگلستان، دبی سنجی خط تصفیه خانه آب به ایستگاه پمپاژ گلستان ، آماده باش مرکز ارائه خدمات ارتباط مردمی ۱۲۲ و انتقال آخرین گزارشات مبنی بر اعلام کدورت و سایر موارد مرتبط به سر تیم های عملیاتی داشتیم.

اکبریان در بخش دیگری از صحبت هایش به برآورد خسارت وارده ناشی از کدورت آب نیز گریزی می زند و می گوید: با پایان یافتن کدورت آب برآورد اولیه خسارت وارده به تاسیسات زیربنایی شرکت آب و فاضلاب ناشی از افزایش ناگهانی کدورت چشمه های سطح شهر در دستور کار قرار گرفت.

وی می افزاید: خسارت وارده به شبکه توزیع ناشی از ورود آب با کدورت بالا و نیاز به لایروبی و شست و شوی شبکه ۳ میلیارد تومان، خسارت ناشی از ورود آب با کدورت بالا به مخازن و نیاز به لایروبی و شستشوی مخازن یک میلیارد تومان، تامین مواد گندزدا و مواد منعقد کننده و تجهیزات اضطراری مورد نیازکنترل کیفی آب ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و اجرای خطوط انتقال اضطراری و تجهیزات سرچاهی و خطوط ارتباطی و تعمیرات تحمیلی به شبکه ۴ میلیارد تومان برآورد شد.

اکبریان ادامه می دهد: نبود منابع تامین آب پایدار و قابل اتکا و برنامه ریزی در شهر، کمبود مخازن در پهنه‌های بهره برداری به ویژه در مناطق مرکزی ،عدم جایگزینی تامین آب مناطق پمپاژ مستقیم ناصر خسرو و جلال آل احمد و خاتم الانبیاء و پشت بازار با حدود ۱۲ هزار مشترک و عدم وجود خطوط انتقال بین مخازن جهت مدیریت توزیع آب شبکه از چالش‌هایی است که منجر به کدورت آب در بخش‌هایی از شهر شد.

وی تصریح می کند: اصلاح شبکه آب ، حصارکشی پنج باب مخزن و ۷ حلقه چاه آب شرب به منظور رعایت پدافند غیر عامل، به روز رسانی تاسیسات تصفیه خانه آب و حدف پمپاژهای مستقیم آب آشامیدنی ، ساخت ۲۰ هزار متر مکعب مخزن در محل تصفیه خانه آب موجود، احداث ۳۰ هزار متر مکعب مخزن، اجرای ۱۲ کیلومتر خطوط انتقال ، اصلاح مدوام شبکه توزیع آب آشامیدنی و احداث مدول تصفیه خانه آب و مهم تر از آن تکمیل تصفیه خانه جدید آب خرم‌آباد از راهکارهای کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت برای کاهش و رفع کدورت آب آشامیدنی خرم‌آباد است.