هویت ملی، بازوی بازدارنده ایران در جنگ ۱۲ روزه
به گزارش قاب خبر: سعید پورعلی در یادداشتی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر میان رژیم صهیونیستی و محور مقاومت، بر نقش تعیینکننده هویت ملی به عنوان قدرت بازدارنده ایران در این نبرد تأکید کرد و گفت: آنچه معادله جنگ را در نهایت تعیین کرد، نه صرفا برتریهای نظامی، بلکه انسجام اجتماعی، اعتماد عمومی و ریشههای عمیق هویتی ملت ایران بود.
جنگ ۱۲ روزه نه تنها مواجههای نظامی، بلکه نبردی تمامعیار میان دو گفتمان و دو هویت تاریخی بود؛ یکی برآمده از پشتوانه مردمی و تمدنی چون ایران و دیگری مبتنی بر تکنولوژی و حمایتهای خارجی و در این میان، ایران با بهرهگیری از هویت ملی خود، به الگویی کمنظیر از همگرایی ملی و منطقهای دست یافت.
هویت ملی ایران در امتداد حافظه تاریخی ایرانی اسلامی، تجربه انقلاب اسلامی و مقاومتهای چند دهه اخیر شکل گرفته و به نیرویی زاینده در عرصههای اجتماعی، فرهنگی، نظامی و دیپلماتیک تبدیل شده است، این هویت، در شرایط بحرانی جنگ اخیر، جامعه را به نقطه وحدت رساند و به عنوان موتور محرکهای برای مشارکت ملی عمل کرد.
عملیات روانی رسانههای غربی و صهیونیستی در مخفی کردن ابعاد بحران و ایجاد شکاف میان مردم و نظام، در برابر بازنمایی هوشمندانه رسانههای داخلی و منطقهای شکست خورد. مشارکت داوطلبانه مردم، فعالیت نیروهای مردمی در حوزههای امدادی، رسانهای و حتی علمی، نمونهای از تجلی وحدت ملی بود که معادلات دشمن را بر هم زد.
الگوی مقاومت ایران نهتنها ملت ایران را متحد کرد، بلکه ملتهای منطقه را نیز به محور مقاومت پیوند داد و این وحدت فراتر از مرزهای جغرافیایی، بازدارندگی را به گفتمانی منطقهای و فرامنطقهای تبدیل کرد.
در حالی که رژیم صهیونیستی با بحرانهای داخلی، فروپاشی مشروعیت و تزلزل در افکار عمومی مواجه بود، ایران توانست با اتکا به سرمایه هویتی خود، اقتدار واقعی را در میدان و رسانهها بازتولید کند و این سرمایه، نه ابزار تزیینی، بلکه حقیقتی زنده، جاری و تعیینکننده در بزنگاههای سرنوشتساز است.
جنگ ۱۲ روزه بار دیگر ثابت کرد که قدرت واقعی در ادراک عمومی و اعتماد ملی نهفته است، نه در زرادخانههای پرزرق و برق و هویت ملی ایران، از دل سالها مقاومت و تجربه زیسته، امروز به قدرتی الهامبخش برای نسلهای آینده و الگوی اقتدار در سطح منطقهای بدل شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰