بیش از یک هزار میلیارد ریال برای تکمیل ایستگاههای پمپاژ لرستان نیاز است
داریوش حسن نژاد افزود: سه هزار و ۷۵۵ هکتار زمین پایین دست این ایستگاه های پمپماژ با تامین اعتبار مورد نیاز و افتتاح ایستگاه ها، آبی خواهد شد. برای تکمیل ایستگاه چم مهر پلدختر با شبکه ۹۰۵ هکتار، ۸۰۰ میلیارد ریال نیاز است، همچنین ایستگاه نیله خرم آباد با شبکه ۲۵۰ هکتار ۳۰۰ میلیارد ریال برای بهره برداری نیاز دارد.
وی ادامه داد: ایستگاه واشیان پلدختر نیز با یک هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی پایین دست ۶ میلیارد ریال برای تکمیل نیاز دارد و ایستگاه اسماعیل آباد دلفان نیز با ۲۰۰ میلیارد ریال برای آبی کردن یک هزار و ۳۵۰ هکتار زمین زراعی بهره برداری خواهد شد.
حسن نژاد در خصوص ایستگاه پمپاژ چم مهر با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد گفت: طول مسیر آبرسانی این ایستگاه با ظرفیت انتقال یک هزار و ۲۰۰ متر بر ثانیه، سه کیلومتر است که از اعتبار ۴۲ میلیارد ریالی سال گذشته، مبلغی تخصیص نیافت.
وی همچنین پیشرفت فیزیکی ایستگاه پمپاژ نیله را ۹۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: پیشرفت فیزیکی شبکه این ایستگاه برای آبی کردن ۲۵۰ هکتار، ۳۲ درصد است که تا پایان سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۲۵ میلیارد ریال برای آن هزینه شد و از ۹۳ میلیارد ریال اعتبار مصوب سال گذشته، ۴۲ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به کمبود اعتبار برای تکمیل این ایستگاه ها گفت: ایستگاه پمپاژ اسماعیل آباد دلفان نیز با هدف آبی کردن یک هزار و ۳۵۰ هکتار اراضی دیم و پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد در دست احداث است که سال گذشته از ۱۷۶ میلیارد ریال اعتبار مصوب تنها ۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال آن تخصیص یافته است.
حسن نژاد تصریح کرد: پس از احداث ایستگاه های پمپاژ باید شبکه آنها برای آبی کردن اراضی نیز احداث شود که متاسفانه این شبکه ها در استان به دلیل کمبود اعتبار پیشرفت بالایی ندارند.
وی همچنین در خصوص ایستگاه پمپاژ واشیان با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی یادآور شد: تاکنون ۴۳۹ میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده است و تکمیل آن به ۶ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد تا یک هزار و ۳۵۰ هکتار اراضی پایین دست آن آبی شود.در حال حاضر بخش زیادی از آب مورد نیاز شبکه های آبیاری و زهکشی با پمپاژ آب از رودخانه یا کانال آب تامین می شود، بنابراین ایستگاه های پمپاژ نقش مهمی در انتقال و توزیع آب کشاورزی دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به شعار سال مبنی بر “سرمایهگذاری برای تولید” اضافه کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی، تکمیل پروژههای آبیاری و زهکشی استان در راستای تحقق شعار سال و بهره مندی مردم، به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی با بیان اینکه آب منطقه ای لرستان برنامه هایی در این خصوص در دست اقدام دارد، گفت: در این راستا برای واگذاری شبکههای پایاب سدها، ایستگاه های پمپاژ و تکمیل پروژههای آبیاری و زهکشی برنامه ریزی انجام شده است. کمیته های تخصصی در این خصوص با حضور کارشناسان تشکیل شده و امید می رود در آینده نزدیک شاهد برون سپاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این بخش باشیم. علاوه بر افزایش تولید در بخش صنعت و کشاورزی با واگذاری این پروژهها به بخش خصوصی، شرایط برای اشتغالزایی بیشتر نیز فراهم خواهد شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰