نساجی بروجرد و قصه پر غصه کارگران اخراجی‌

قصه پر غصه نساجی بروجرد و اخراج کارگران هر ساله تکرار می‌شود، در ابتدای سال با دیر پرداخت کردن حقوق و دستمزد کارگران و کاهش تولید لرزه بر اندام کارگران می‌افتد، قصه‌ای که روایت شد حداقل در ۲۰ سال گذشته نساجی بروجرد بارها تکرار شده است.

نساجی بروجرد یکی از کارخانجات بزرگ کشور در زمینه تولید نخ و پارچه خام و تکمیل شده است، نساجی دارای واحدهای مستقل فاز یک و دو ریسندگی، فاز یک و دو بافندگی، متراژ و کنترل و رنگرزی و بسته بندی نهایی است.

ابتدای امسال نساجی بروجرد با راه اندازی واحد دوزندگی تعداد کارکنان خود را به احتساب فروشگاه‌های پارچه در سراسر کشور به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر رساند.

قصه پر غصه نساجی بروجرد و اخراج کارگران هر ساله تکرار می‌شود، در ابتدای سال با دیر پرداخت کردن حقوق و دستمزد کارگران و کاهش تولید لرزه بر اندام کارگران می‌افتد و بازار شایعات داغ می‌شود که کارخانه قصد تعدیل نیرو دارد.

بعد از مدتی که کارگران شایعات به وجود آمده را گوش به گوش می‌چرخانند، و استرس و نگرانی وجود کارگران و خانواده‌ها را فرا می‌گیرد در زمان تمدید قراردادها که اکثرا سه ماهه است تعدادی با لغو قرارداد راهی تجمع مقابل فرمانداری، اداره کار و دفتر امام جمعه می‌شوند.

در نهایت اگر مسوولان استانی و کشوری پادرمیانی کرده و بانک‌ها را وادار به پرداخت تسهیلات به نساجی کنند قائله ختم شده و تولید از سر گرفته می‌شود.

قصه‌ای که روایت شد حداقل در ۲۰ سال گذشته نساجی بروجرد بارها تکرار شده است.

از ابتدای امسال نیز بحث تعدیل نیرو و اخراج کارگران به بهانه نبود سرمایه در گردش و نبود مواد اولیه بارها تکرار شد، با پرداخت نشدن حقوق و دستمزد کارگران برخی کارگران متخصص این کارخانه به شهرهای دیگر مانند کاشان مهاجرت کردند و در آنجا مشغول فعالیت در یک شرکت نساجی شدند و برخی هم اخراج شدند.

کارگر اخراج شده: مدیران دغدغه کارگران را درک نمی‌کنند

یکی از کارگرانی که چندین ماه است اخراج شده و در کارخانه دیگری در شهر کاشان مشغول به کار است به خبرنگار فارس گفت: با توجه به داشتن خانواده شامل همسر و ۲ فرزند نتوانستم وضعیت نساجی را تحمل کرده و راهی دیار غربت شدم.

معظمی افزود: در یکی از کارخانجات نساجی کاشان مشغول کار شدم و مجبورم دور از خانواده مدتی را کار کنم تا وضعیت مالی بهتر شود و خانواده‌ام را همراه خود ببرم.

وی اظهار داشت: نساجی بروجرد کارخانه مدرنی است که مدیران بخش خصوصی آن دغدغه کارگران را درک نمی‌کنند، هر ساله با پرداخت نشدن چند ماه حقوق، کارگران دچار استرس کرده و در نهایت با گرفتن تسهیلات کلان غائله را ختم می‌کنند.

 

کارگران سپر بلای نساجی بروجرد شده‌اند

یکی دیگر از کارگران اخراج شده نیز گفت: نساجی کارخانه بزرگی است که دچار سومدیریت است، قرار نیست هر ساله به بهانه نداشتن سرمایه در گردش کارگران اخراج و یا حقوق آنان چند ماه پرداخت نشود.

وی که حاضر به گفتن نامش نشد، افزود: مسوولان ارشد استانی و کشوری باید مسئله نساجی را بررسی کنند، نساجی بروجرد برند و نشان کشوری است که در سراسر ایران محصولات این شرکت را می‌شناسند.

وی اظهار داشت: به نظر بنده نساجی بروجرد هیچ مشکلی ندارد و فقط به خاطر گرفتن تسهیلات کلان هر ساله کارگران را سپر بلا می‌کند.

انتقاد امام جمعه بروجرد از وضعیت نساجی بروجرد

حجت الاسلام سید علی حسینی افزود: وزیر تعاون، کار و رفاه و اجتماعی به موضوع نساجی ورود کند، مسئولان استانی تمایلی به حل مشکل نساجی ندارند.

وی اظهار داشت: نساجی از ابتدای امسال حدود ۳۷۰ کارگر را اخراج کرده است، این در حالی است که سال گذشته حدود هزار کارگر در نساجی استخدام شد.

مدیران نساجی هر ساله داستان اخراج کارگران را تکرار می‌کنند

وی بیان کرد: مدیران نساجی بروجرد هر ساله داستان اخراج کارگران را تکرار می‌کنند و به این واسطه تسهیلات کلان دریافت می‌کنند.

امام جمعه بروجرد گفت: اگر موضوع نساجی  با رئیس جمهور مطرح شود حتما مشکلات را حل و فصل خواهد کرد.

فرماندار بروجرد نیز در شورای قضایی لرستان که در فرمانداری برگزار شد در مورد اخراج کارگران گفت: نساجی بروجرد ۵۰۰ کارگر را اخراج کرده است و باید این موضوع سریعا رسیدگی شود.

نساجی بروجرد با وجود دریافت تسهیلات کلان اما کارگر اخراج می‌کند

مسلم مرادی افزود: بازرسی کل لرستان باید به مسئله نساجی ورود کند و یک حسابرسی کلی انجام دهد، نساجی بروجرد هر ساله تسهیلات کلان دریافت می‌کند ولی متاسفانه هر ساله نیز کارگران را اخراج می‌کند.

رئیس دادگستری بروجرد نیز در شورای قضایی لرستان که در فرمانداری بروجرد برگزار شد گفت: هر ساله نساجی بروجرد تعدادی از کارگران را اخراج می‌کند، و دادگستری تیز با مدیریت این موضوع را بررسی و حل و فصل می‌کند.

خیر علی کرمی عالم افزود: اگر تسهیلات داده شده به نساجی که بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است صرف ساخت یک کارخانه دیگر می‌شد الان کارگران اخراجی در آن کارخانه مشغول کار بودند.

وی اظهارداشت: موضوع نساجی و اخراج کارگران توسط دادگستری و بازرسی کل لرستان پیگیری می‌شود.

 

وزارت کار به داد کارگران نساجی بروجرد برسد

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس گفت: چه کسی باید پاسخگوی وضعیت نساجی بروجرد باشد.

عباس‌ گودرزی افزود: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چه کسی باید پاسخگوی کارگران مظلوم نساجی بروجرد باشد.

وی اظهار داشت: نمی‌شود مدیران نساجی از مواهب نظام در حوزه های بانکی، مالیاتی، بیمه‌ای و مساعدت در بدهی‌های مختلف برخوردار باشند اما کارگران خیری نبینند.ضرورت دارد وزیر کار موضوع را شخصا پیگیری و نتیجه را اعلام نماید.