ساماندهی بیش از ۲ هزار طول کیلومتر رودخانه در لرستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: کلیه رودخانه‌ها در معرض تغییر و تحول قرار دارند و کارهای مهندسی رودخانه برای تغییر دبی، مطالعه دبی رسوبی، مسیر رودخانه، عمق آبراهه، پهنه سیل‌گیر و کیفیت آب مورد نیاز است.

به گزارش قاب خبر: داریوش حسن نژاد اظهار کرد: رودخانه‌ها شریان‌های اصلی حیات کلیه سازه‌های آبی محسوب می‌شوند و حفاظت و بهره‌برداری بهینه از آنها و هم‌چنین حراست از بستر و حریم آنها از مهم‌ترین مسئولیت های وزارت نیرو است.

وی افزود: از جمله مباحث مهم در مهندسی رودخانه شناخت شکل رودخانه (مرفولوژی)، تثبیت، سواحل و بستر رودخانه، کانالیزه کردن و کنترل سیلاب است.

حسن نژاد تصریح کرد: احیاء و ساماندهی رودخانه‌ها، تثبیت مسیر رودخانه برای دسترسی و بهره‌برداری مناسب، حفاظت دیواره و کناره رودخانه در برابر فرسایش، کنترل سیل و حفاظت اراضی حاشیه رودخانه در برابر سیل، تعیین حد بستر و حریم رودخانه پهنه‌بندی سیلاب و پتانسیل‌یابی و بهره‌برداری از منابع شن و ماسه رودخانه‌ای و بازطبیعی‌سازی رودخانه‌ها از جمله این موارد است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: مطالعات تعیین حد بستر و حریم و مرحله اول ساماندهی رودخانه به طول ۲ هزار و ۲۲۱ کیلومتر، مطالعات تعیین حد بستر و حریم و مرحله اول ساماندهی تالاب‌ها به طول ۵۵ کیلومتر، مطالعات تفصیلی مرحله دوم ساماندهی طرح‌های مهندسی رودخانه‌ها به طول ۳۹۹ کیلومتر در نقاط آسیب پذیر جهت حفاظت از مراکز جمعیتی و تاسیسات زیربنایی از خطر سیلاب از جمله اقدامات انجام شده است.

وی ادامه داد: عملیات آزادسازی حد بستر حریم به طول ۱۱۱ کیلومتر، عملیات لایروبی به طول ۱۲۲ کیلومتر و عملیات ساماندهی رودخانه های استان به طول ۱۹ کیلومتر، اخذ سند تک برگ مالکیت بستر رودخانه های استان به مساحت ۴ هزار و ۵۶۳ هکتار تاکنون اشاره کرد.
حسن نژاد گفت: قراردادهای منعقده برای دو حوضه آبریز کرخه و کارون بزرگ در سال ۱۴۰۰، اخذ سند تک برگ مالکیت بستر رودخانه های استان به مساحت ۴ هزار و ۳۶۸ هکتار، مطالعات تعیین حد بستر و حریم و مرحله اول ساماندهی رودخانه به طول ۱۴۵۱ کیلومتر، مطالعات حد بستر و حریم موردی به طول ۴۰۰ کیلومتر، مطالعات تفصیلی مرحله دوم ساماندهی طرح‌های مهندسی رودخانه‌ها به طول ۱۶ کیلومتر، عملیات آزادسازی حد بستر، حریم به طول ۱۷۰ هکتار و لایروبی به طول ۱۵ کیلومتر در استان از محل طرح ملی متمرکز آغاز و عملیات ساماندهی و لایروبی رودخانه‌های استان به ترتیب به طول حدود ۱٫۷ کیلومتر ( در شش نقطه آسیب دیده) و ۱۰ کیلومتر در برخی شهرستان ها از محل طرح های استانی در حال انجام و اتمام است.