چای کیسهای استفاده نکنید!
خیساندن یک کیسهی پلاستیکی در دمای دمآوری (۹۵ درجه سانتیگراد) تقریباً ۱۱.۶ میلیارد میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد نانوپلاستیک را در یک فنجان چای یا دمنوش آزاد میکند.
در تولید کاغذ چای کیسهای از مادهای بهنام اپیکلروهیدرین استفاده میشود تا کیسههای چای در حین تهیه دمنوش و چای از هم جدا نشوند. این ماده وقتی در آب جوش قرار بگیرد آزاد شده و وارد چای میشود. این ماده یا متابولیتهای آن پس از مصرف خوراکی جذب میشود و طی ۲ تا ۴ ساعت در اندام های مختلف توزیع میشود.
اگرچه این ماده شیمیایی مورد تایید FDA است، اما به عنوان یک سرطانزای احتمالی طبقهبندی میشود و اثرات مضر آن بر روی سلامت سیستم عصبی مرکزی و سیستم ایمنی، سرطان در اندامهای مختلف، باروری و همچنین اختلالات کروموزومی شناسایی شدهاست.
درصورتیکه همچنان بر مصرف چای یا دمنوشهای کیسهای اصرار دارید، برای کاهش اثرات مضر آن، قبل از مصرف کیسه آن را آبکشی کنید و زمان دم کشیدن را به کمتر از دو دقیقه برسانید.
دکتر الهه عسکری
عضو هیأت علمی دانشگاه و متخصص بهداشت مواد غذایی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰