مردمی سازی عرصه های منابع طبیعی
به گزارش اختصاصی قاب خبر: حسن وحید در مراسم روز ملی روستا، گفت: دستورالعمل مدیریت حوزه آبخیز مصوب شده است و بناست در راستای آن، عرصه های منابع طبیعی را مردمی کنیم و با جذب مشارکت مردم بتوانیم حداکثر منفعت را به آنها برسانیم.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر در سطحی بالغ بر ۷۵۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی لرستان طرح های آبخیزداری اجرا شده است. که فواید و اثرات زیادی دارد. ادامه داد: در سال گذشته طرحهای آبخیزداری در سطحی بیش از ۲۵ هزار هکتار از منابع طبیعی اجرایی و تحت عنوان پروژه شاخص و مهم به افتتاح و بهره برداری رسیدند.
وحید تصریح کرد: برای سالجاری در نظر داریم که اجرای طرحها و عملیاتهای آبخیزداری در سطح منابع طبیعی لرستان را به دو برابر سال گذشته برسانیم.
وی افزود:هر چند خیلی اندک است؛ زیرا سطحی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در لرستان نیاز مند اجرای عملیات آبخیزداری است.
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به دستور رییس جمهور مبنی بر مردمی کردن دولت؛ بیان کرد: در سطح روستاها در قالب سامان های عرفی و آبخیز ؛ این اختیار به ادارات کل منابع طبیعی کشور داده شده است که شرکت های فراگیر را تشکیل و رتبه بندی شوند.
وی ادامه داد: معنا و مفهوم این است که باید در سطح روستاها انسجام بخشی سازمانی در ارگان های دولت و نقش مشارکت مردم را ارتقا دهیم و کلیه پتانسیل های موجود در اکوسیستم های طبیعی و آبخیزداری را به بهره برداران عرفی واگذار کنیم.
وحید اظهار کرد: یکی از مشکلات زیست محیطی، برداشت بی رویه علوفه است که ۲۵ درصد معضلات زیست محیطی و منابع طبیعی را شامل می شود و فرسایش خاک در جایگاه بعدی قرار می گیرد.
وی گفت: قراردادی در قالب طرح های مدون همه پتانسیلهای عرصههای طبیعی از جمله معادن، گیاهان دارویی، علوفه و تمامی جوانب زیست محیطی به بهره برداران عرفی واگذار میشود.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: موضوع دیگر این است که مملکت دچار مشکلات و معضلات زیست محیطی زیادی من جمله سیل، فرسایش خاک ، تغییر اقلیم، خشکیدگی جنگلها و … است.
وی افزود: مهمترین دلیل این است که در برنامه های اجرایی انسجام بخشی سازمانی وجود ندارد به همین دلیل دستورالعملی تحت عنوان مدیریت حوزه آبخیز تدوین شده است که مقرر شده با انسجام بخشی سازمانی طرح ها و اهداف برنامه اجرا شود و مشارکت مردم نیز جذب شود.
وحید تصریح کرد: به تعبیر دیگر؛ بهره برداران عشایر و روستایی، صاحب عرصه هستند و این اختیار داده شده است عرصه های منابع طبیعی را مردمی کنیم و با جذب مشارکت مردم بتوانیم حداکثر منفعت را به آنها برسانیم.
وی ادامه داد: هر چقدر حرمت و حریم طبیعت را نگهداریم . سیلاب، مشکلات زیست محیطی، فرسایش خاک و … نیز به تبع کاهش پیدا می کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰