چالش جدی افزایش جمعیت موش در خرم‌آباد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم‌آباد گفت: افزایش نگران‌ کننده جمعیت موش‌ها در معابر شهری، کانال‌های آب و حتی نزدیک منازل در این شهر به چالشی جدی برای سلامت عمومی و آرامش شهروندان تبدیل شده است.

رضا ماجدی تصریح کرد: کاسبان و خانوارهای شهری نقش مهمی در افزایش یا کنترل جمعیت جوندگان موذی دارند بنابراین همکاری این اقشار می‌تواند در مبارزه و کنترل جمعیت، جوندگان و حفظ سلامت و بهداشت جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: این جوندگان موذی ناقلان بیماری‌ های خطرناکی هستند و حضور گسترده آن‌ها زنگ خطری برای بهداشت محیط و امنیت غذایی محسوب می ‌شود بنابراین کنترل این بحران نیازمند عزم جدی شهروندان، خانواده‌ها، کسبه و اقدام موثر این سازمان از طریق طعمه ‌گذاری اصولی و ایمن است.

ماجدی با بیان اینکه جولان موش ‌ها در فضاهای عمومی و خصوصی فراتر از ایجاد منظره ‌ای ناخوشایند، تهدیدی مستقیم برای سلامت انسان‌ها است گفت: این موجودات می ‌توانند ناقل چندین نوع بیماری مختلف باشند و تماس مستقیم با این جوندگان موذی و فضولات آن‌ ها منجر به بیماری‌ های بسیاری می شود.

وی افزود: کنترل جمعیت موش‌ ها تنها وظیفه ارگان‌ های شهری نیست و مشارکت فعال شهروندان، خانواده ‌ها و کسبه نقشی کلیدی در این مبارزه ایفا می‌ کند.

ماجدی ادامه داد: خانواده‌ ها با رعایت اصول بهداشتی ساده مانند مدیریت صحیح پسماندها همچون قرار دادن زباله‌ در سطل‌ های دربسته و خارج کردن آن‌ ها در زمان مناسب، مسدود کردن منافذ ورودی احتمالی به منازل و عدم انباشت ضایعات در حیاط و اطراف ساختمان می‌توانند از ورود و زاد و ولد موش ‌ها جلوگیری کنند.

وی تاکید کرد: کسبه به‌ ویژه فروشندگان مواد غذایی، رستوران‌ ها و انبارداران نیز در صورت رعایت بهداشت محیط کار و همکاری با شرکت‌ های مجاز کنترل آفات، به طور چشمگیری در کاهش این معضل سهیم هستند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری خرم‌ آباد یکی از روش‌ های موثر کنترل جمعیت بالای موش‌ ها را طعمه ‌گذاری با سموم استاندارد و مورد تایید برشمرد و تصریح کرد: این اقدام باید توسط کارشناسان آموزش‌ دیده و رعایت کامل اصول ایمنی انجام شود تا از مسمومیت اتفاقی سایر حیوانات به‌ ویژه حیوانات خانگی، پرندگان و انسان‌ ها خصوصا کودکان جلوگیری شود.

به گفته ماجدی طعمه‌ ها باید در مکان‌ های مناسب همچون زیر پل و آبراه ها دور از دسترس عموم و با علائم هشدار دهنده کار گذاشته شوند چراکه استفاده از سموم غیر استاندارد یا طعمه ‌گذاری غیر اصولی می ‌تواند ضمن اینکه بی ‌اثر باشد خطرات زیست‌ محیطی و بهداشتی بیشتری را نیز ایجاد نماید.

وی با تاکید بر اینکه همکاری شهروندان با اکیپ ‌های طعمه‌ گذاری و عدم جابجایی یا دست کاری طعمه‌ ها برای موفقیت این عملیات ضروری است افزود: مقابله با موش‌ ها نیازمند یک برنامه جامع و پایدار است که تنها با هم افزایی و مسئولیت‌ پذیری جمعی می ‌توان از تبدیل شدن به یک معضل بهداشتی جلوگیری کرد و شهری سالم ‌تر و ایمن‌ تر برای همگان فراهم آورد.

ماجدی عنوان کرد: در این راستا سال گذشته افزون بر ۶۰۰ میلیون ریال برای خرید سموم استاندارد و طعمه گذاری در خیابان ها و معابر شهر هزینه و امسال نیز عملیات مبارزه با این جوندگان موذی همزمان با شروع فصل گرما آغاز شده است که انتظار می رود شهروندان همکاری بسیار خوبی با سازمان مدیریت پسماند برای کنترل این آفات داشته باشند.

وی با اشاره به شروع عملیات طعمه گذاری از خیابان بازارچه تا سه راهی رازی بیان کرد: طی ۱۰ روز آینده، خیابان ها و معابری که بیشترین آلودگی را دارند با استفاده از سم طعمه گذاری خواهند شد اما مادامی که کاسبان زباله های خود را در خیابان و جلوی مغازه رها کنند نمی توان شاهد کنترل جمعیت این جوندگان موذی در شهر بود.

وی در خصوص چگونگی معدوم کردن لاشه های این جوندگان گفت:واحدهای تنظیف پس از طعمه گذاری نسبت به جمع آوری لاشه ها اقدام و آن را به شیوه بهداشتی دفن می کنند تا سلامت و بهداشت محیط شهر حفظ شود.