آن چند زن

در دور دوم انتصابات بانوان در پست‌های مدیریتی، پنج بانو راهی فرمانداری‌ها شدند.

به گزارش پایگاه خبری قاب خبر به نقل از وسیم لرستان، سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، در حکمی خانم “مریم ملکی صادقی” را به‌عنوان فرماندار الشتر منصوب کرد و در ادامه “مریم پورسرتیپ” به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری خرم‌آباد، “فریبا بهاری” معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری دورود، “نادیا امرایی” معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری پل‌دختر و “مریم عمادی‌پور” معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری بروجرد شد.

بنا به خبر روابط عمومی استانداری، شاهرخی گفته است: طبق وعده‌ای که از قبل داده بودیم در همه فرمانداری‌های استان لرستان یک بانو به عنوان معاون فرماندار منصوب می‌شود.

استاندار لرستان پیش از این نیز با انتصاب “ناهید پرویزپور” به سمت مدیرکل امور اجتماعی استانداری و “فاطمه ایرانی” به عنوان مشاور خود در امور ایثارگران نسبت به انتصاب بانوان اقدام کرده است. اما انتصاب یک زن به عنوان فرماندار آن هم در شهرستان الشتر بازتاب گسترده‌ای در اذهان عمومی و فضای رسانه‌ای استان داشت.

هرچند پیش‌تر نیز در دولت دوازدهم( دولت دوم روحانی)، “فریبا بهاری” در مدتی کوتاه، سرپرستی فرمانداری دورود را برعهده داشت و در مدیریت بحران سیل فروردین ۹۸ نقش ارزنده‌ای ایفا کرد و “نادیا امرایی” نیز در فرمانداری پلدختر معاون عمرانی بود، اما انتصابات اخیر استاندار لرستان پیام مهمی برای جامعه به‌ویژه بانوان دارد.

بر همگان روشن است که در حال حاضر، زنان نیمی از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و از نظر تحصیلات، مهارت و توانمندی در شرایطی برابر نسبت به مردان قرار دارند که درصورت توجه دولت‌ها به این ظرفیت، فرصت بروز و ظهور استعدادهای مدیریتی بانوان و اثبات توانمندی آنان فراهم می‌شود.

گفتمان انقلاب اسلامی از همان روزهای ابتدایی پیدایش آن و رویکرد شخص امام راحل به عنوان بنیانگذار این نظام مردم‌سالار بر اهمیت جایگاه زنان متمرکز بوده است به گونه‌ای که فرماندهی سپاه همدان به “مرضیه حدیدچی” معروف به “دباغ” واگذار شد.

زنی که در دوران پیش از انقلاب و درمبارزات علیه رژیم پهلوی، نقش پررنگی داشت و در فرانسه در کنار امام بود.

در مسیر ۴۶ساله انقلاب و با درایت مقام معظم رهبری، این نگاه با مشارکت زنان در تمامی عرصه‌ها از مدرسه تا مجلس، دولت و قوه قضائیه ادامه یافته و امروز شاهد حضور زنان در مناصب بسیار حساس مدیریتی هستیم؛ اما در عین حال، دشمنان نظام جمهوری اسلامی با سیاست‌های ضداسلامی و ضدایرانی خود همواره در پی استفاده از ابزارهای مختلف برای رسیدن به اهداف خود بوده‌اند که جامعه زنان از این قاعده مستثنی نبوده و غرب با آن نگاه کالایی و ابزارانگارانه خود به زن و با استفاده از ظرفیت رسانه، این نقطه قوت نظام را نشانه رفته است تا از آن به عنوان یک تهدید برای نظام بهره‌گیری کند.

درواقع دشمن با وسیله قرار دادن احساسات منعطف زنان در پی شکاف بین آنان و حاکمیت و مشغول کردن زنان و دختران به امور غیرضروری است در حالی که زن مسلمان و ایرانی همواره بصیرت و توانمندی خود را به رخ کشیده است.

در این بین نقش تربیتی زن به عنوان محور خانواده و سلامت جامعه اثبات شده است و بدون تردید درصورت حضور زنان در پست‌های مدیریتی شاهد ارتقای سازمان‌ها، مدیریت منابع و توسعه خواهیم بود؛ چراکه تجربه نشان داده است زنان در فرهنگسازی و دقت نظر و جزئی‌نگری نسبت به مردان برتری دارند و همین امر درصورت توجه زمینه‌ساز توسعه خواهد بود.

می‌توان گفت، پیام انتصاب بانوان در پست‌های کلیدی نظیر وزارت راه و شهرسازی، معاون وزیر، رئیس سازمان، مدیرکل و فرماندار، نگاه مثبت دولت چهاردهم به سهم زنان از کرسی‌های مدیریتی، بهره‌گیری از ظرفیت آنان در تحول سازمانی و ارتقای شاخص‌های عملکردی دولت، نقش تربیتی آنان در جامعه، ایجاد یک نظم نوین در ساختار مدیریتی، شکستن ساختارهای مردسالارانه مدیریتی و در یک کلام هویت‌بخشی به توانمندی زنان است که امیدواریم ادامه داشته باشد.

اینکه دولت راه را برای حضور زنان باز گذاشته است؛ در نقطه مقابل مسئولیت سنگینی را متوجه بانوان منصوب می‌سازد؛ درواقع این بانوان به عنوان پرچمداران جامعه زنان باید با خلاقیت و تلاش مضاعف، توانمندی بانوان را در جامعه به اثبات رسانده، اسباب اعتماد به مدیران زن را فراهم کنند و خط بطلانی بر همه تفکرهای زن‌ستیز و تضعیف‌کننده زن بکشند و با توانمندی و جسارتی که در بانوان منصوب دیده می‌شود، می‌توان به آینده امیدوار بود.

یادداشت: سعیده خورشیدوند