ظرفیت تربیتی شرکت در مزاسم عبادی و مذهبی

قاب خبر: دوران کودکی مهم‌ترین دوران زندگی انسان است. در این دوران سنگ بنای بسیاری از باورها و اندیشه‌های انسان گذاشته می‌شود و اصولا چگونگی گذراندن دوران کودکی در این‌که هر کدام از ما در بزرگسالی چه مسیری را برای خودمان انتخاب کنیم و در چه راهی قدم بگذاریم نقشی بسیارتعیین کننده دارد.
به گزارش پایگاه خبری قاب خبر:به همین دلیل روان‌شناسان درباره هفت سال نخست زندگی تاکیدات بسیاری دارند؛ زیرا شخصیت افراد در این هفت‌سال نخست است که شکل می‌گیرد. علاوه بر توصیه‌های روانشناختی، توصیه‌های دینی متعددی نیز بر اهمیت این دوران تاکید دارد.  جالب تر از همه این‌که از منظر دینی تربیت فرزند از همان دوران بارداری یا حتی پیش از آن آغاز می‌شود و محدود به دوران کودکی نیست.
براین اساس در روایت‌های اسلامی، سفارش‌های فراوانی به‌منظور بهینه‌سازی دوران بارداری شده‌است. برای نمونه، مادران در مورد تغذیه و خوراک خود و دقت در پیراسته‌سازی و حلال بودن آن، فراوان سفارش شده‌اند.
مادران باید از خوردن روزی حرام یا خوردن چیزهایی که حلال و حرام بودن آن روشن نیست و از شنیدن آواهای نامشروع، پرهیز کنند. بهتر است مادر هماره با وضو باشد و با وضو هم بخوابد. بعد از تولد هم طبق توصیه‌های اسلامی باید در گوش کودک تازه متولد شده اذان و اقامه بگوییم که این مسأله نشان می‌دهد تربیت دینی کودک از بدو تولد بلکه پیش از آن آغاز می‌شود. روایات متعددی برای این کار وجود دارد که نشان می‌دهد کودکان حتی در همان لحظات آغاز زندگی هم از دین و دینداری درک دارند و بر این اساس باید آنها را با مسائل معنوی و زیربنای فکری دینی آشنا کرد.
به همین خاطر است که حضور کودکان در مراسم‌های معنوی همچون همایش شیرخوارگان حسینی که همه ساله در دهه‌اول محرم برگزار می‌شود یا دیگر مجالس و روضه‌ها می‌تواند در شکل‌گیری خصوصیات معنوی درون آنها تاثیرگذار باشد و نباید از چنین ظرفیتی غفلت کرد.