واردات دانه های روغنی محدودمی شود/ پرداخت مطالبات دانه های روغنی بزودی
کوهدشت قطب زراعت
به گزارش اختصاصی قاب خبر: علیرضا مهاجر تصریح کرد: کوهدشت یکی از شهرستان هایی است که بیشترین تولید کشاورزی در بخش زراعت را در لرستان به خود اختصاص داده است .
وی ادامه داد: خوشبختانه، لرستان با مصرف بهینه کود، استفاده از بذور اصلاح شده، بکارگیری توصیه های کارشناسان بخش کشاورزی توانسته است در زمینه خرید گندم، دانه های روغنی و… رکوردی بی سابقه را ثبت نماید.
ضرورت کشت کلزا
مهاجر در بخش دیگری از صحبت هایش به اهمیت کشت کلزا نیز گریزی زد و گفت: پایداری تولید غلات به ویژه ادامه خودکفایی گندم از نتایج اثبات شده تناوب کشت این محصولات با دانه های روغنی از جمله کلزا میباشد.
وی گفت: کشت کلزا بعنوان محصول راهبردی در جهت پایداری تولید گندم، جزو اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: از طرف دیگر کمبود آب به عنوان یک تهدید جدی در حفظ امنیت غذایی کشور مطرح می باشد. از این رو، راهبردهای مختلفی برای صرفه جویی آب و افزایش بهره وری در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: یکی از این موارد؛ کشت پاییزه چغندر قنداست تا میزان مصرف آب را با توجه به تنش های خشکی کاهش یابد.
وی افزود: خوشبختانه لرستان با مدیریت خوب توانسته است، با افزایش میزان بهره وری آب، مصرف آب را کاهش دهند و به تبع میزان عملکرد در واحد سطح را افزایش دهند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش به عدم پرداخت مطالبات کشاورزان در حوزه دانه های روغنی گریزی زد و گفت: یکی از بزرگترین چالش های دولت، بحث وابستگی شدید به روغن، کنجاله و دانه های روغنی به خارج است.
وی تصریح کرد: به گونه ای که ۹۰ درصد روغن، کنجاله و دانه روغنی از خارج وارد می شود اما برنامه اصلی وزارت جهاد کشاورزی؛ کاهش این وابستگی می باشد.
مهاجر اظهار کرد: با توجه به واردات ۹۰ درصدی با ارز دولتی، چالش هایی توسط کارخانجات برای تولید داخلی وارد می شود به گونه ای که وقتی ارز دولتی را دریافت می کنند ترجیح شان بر واردات می باشد.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: وابستگی به واردات این محصول اساسی خطر بزرگی برای امنیت غذایی کشور محسوب میشود بنابراین براساس تاکید هوشیارانه رهبر معظم انقلاب باید در تولید دانه های روغنی جدیت بیشتر داشته باشیم.
وی عنوان کرد: لذا دولت برنامه ریزی می کند تا برای سال آتی خرید دانه های روغنی کشاورزان را به واردات وصل کند یعنی زمانی اجازه واردات می دهد که دانه های روغنی برداشت شده توسط کشاورزان را خریداری و مطالبات آنها را تسویه کنند.
مهاجر گفت: امیدوارم این راهبرد اجرایی شود تا مشکل پرداخت دیرهنگام مطالبات کشاورزان نیز رفع گردد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در رابطه با طلب کشاورزان نیز دولت مشکل مالی ندارد بلکه پول تامین است و منتظر حل مشکل حقوقی به دلیل اعلام دیر موقع قیمت خرید دانه های روغنی هستیم.
وی ادامه داد: نهایتا ظرف هفته های آینده این مشکل حل می شود و مطالبات کشاورزان نیز پرداخت می گردد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰