اقدامات دولت سیزدهم برای جلوگیری از زیان در بورس

وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش یک روزنامه با تیتر «زیان پشت زیان برای بورسی‌ها» توضیح داد: دولت سیزدهم همواره در تلاش بوده تا جایگاه بازار سرمایه را در اقتصاد کشور ارتقا دهد و اقدامات دولت جنبه حمایتی داشته است

به گزارش قاب خبر: از جمله این اقدامات می‌توان به پذیره‌نویسی شرکت‌های سهامی عام پروژه به منظور تأمین مالی جهت اجرا و بهره‌برداری از پروژه‌‌های کلان اقتصادی، تسهیل پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس و فرابورس، تسهیل‌گری و کاهش مدت‌زمان فرآیندهای افزایش سرمایه شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان، متنوع‌سازی روش‌های تامین مالی مسکن و ثبات بازار سرمایه، توسعه کمی و کیفی صندوق‌های سرمایه‌گذاری و طراحی صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید، تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت، توسعه برگزاری مجامع الکترونیکی، واریزهای منظم صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت، معرفی و طراحی ابزارهای جدید در راستای تنوع بخشی به سبد سرمایه‌گذاری آحاد جامعه، پرداخت سود سهام و … اشاره کرد.

دولت سیزدهم در دو و نیم سال گذشته در تلاش بوده تا بسترسازی‌ لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و بازگشت اعتماد سهامداران و سرمایه‌گذاران را دنبال کرد. در این میان اما تأثیر رخدادهای سیاسی بر بازار بورس در تحلیل‌ها نباید نادیده گرفته شود.

در اتفاقات رخ داده اخیر و ایجاد هیجانات در بازار، سازمان بورس برای حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از انجام معاملات غیرمنصفانه تصمیم به کاهش دامنه نوسان گرفت. همچنین بازار بورس از برخی تصمیمات و ابلاغ برخی بخشنامه‌ها در دستگاه‌‌های مختلف آسیب می‌بیند و آنچه در این میان به وزارت اقتصاد و سازمان بورس باز می‌گردد؛ رایزنی و تلاش برای جلوگیری از خدشه به اعتماد سرمایه‌گذاران است که در موارد مختلف انجام شده است.

در گذشته شاهد بودیم که صف‌های طولانی برای دریافت مجوزها وجود داشت اما اکنون دیگر شاهد وجود هیچ صفی برای نهادهای مالی نیستیم و افرادی که در بازار سرمایه قادر به راه‌اندازی و مدیریت نهادهای مالی بودند مجوز مدنظر را از سازمان بورس دریافت کردند و اکنون دیگر با مشکل چندانی در حوزه ارائه خدمات به سهامداران مواجه نیستیم.