آغاز پویش ملی تغذیه سالم در لرستان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در این استان همزمان با سراسر کشور خبر داد.

به گزارش قاب خبر: مریم کوشکی در حاشیه اجرای طرح پویش ملی سلامت، تصریح کرد: پویش ملی سلامت اطلاع‌رسانی تغذیه سالم، با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک، توصیه به مصرف مناسب نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف شیر و لبنیات از تاریخ یکم تا پانزدهم بهمن آغاز شد.

وی بر اهمیت میزان مصرف نمک در سلامتی تاکید کرد و افزود: نمک نقش بسیار موثری در فشارخون و سایر بیماری های وابسته دارد، لذا ضروری است که حتما میزان نمک مصرفی را کاهش داده و این امر از دوران کودکی و شکل‌گیری ذائقه کودکان مدنظر قرار گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به وجود انواع مختلفی از نمک‌ها در بازار، گفت: انواع مختلف نمک‌های موجود در بازار شامل؛ سنگ نمک، نمک آبی، نمک صورتی و… دارای ناخالصی بوده و بدون تایید مراجع بهداشتی بسته بندی و وارد بازار می شوند، که بعلت وجود سرب و یا سایر ناخالصی‌ها می‌توانند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد نمایند.

کوشکی عنوان کرد: حتما باید توجه شود نمک مصرفی از نوع تصفیه شده ید دار بوده و دارای مجوز های بهداشتی باشد.

وی بیان کرد: در کشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری‌هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی‌های متعدد استخوانی شود.

کوشکی گفت: کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود،  در حال حاضر برنامه شیر مدارس به‌منظور تامین نیازهای تغذیه ای دانش آموزان در حال اجرا است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: امیدواریم با هدایت مردم به سمت الگوی تغذیه سالم و توجه هر چه بیشتر مردم، مسئولان و مدیران دست اندرکار به تغذیه سالم، بتوانیم نقش موثری در راستای تامین و ارتقای سلامتی مردم ایفا کنیم.