پیشرو بودن لرستان در اجرای سیستم های آبیاری نوین/وجود ۲۳۰ پروژه در دست اقدام
رحیم الوند فر در گفت و گوی اختصاصی با قاب خبر؛ بیان کرد: شعار خاک امسال «خاک سرآغاز غذا» است و اهداف امنیت غذایی و تولید را دنبال می کند.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اجرای سیستم های نوین آبیاری ، اظهار کرد: در اجرای سیستم های نوین آبیاری جزو استانهای پیشرو هستیم و قریب به ۲۵ درصد بیشتر از تعهدات محول شده را اجرایی می کنیم.
وی افزود: اجرای سیستم های نوین آبیاری یک آیتم بنام آزمایش خاک دارد که در سطح حدود ۵۸ هزار هکتار آزمایشات خاک را انجام داده ایم و در صورتی که بانک اطلاعاتی تشکیل شود آن را در دسترس عموم قرار می دهیم و من بعد سعی می کنیم کدهای واقعی با مرکز تحقیقات انجام دهیم.
وی ادامه داد: سالانه بین ۲-۳ هزار هکتار از اراضی آبی به سیستم های نوین آبیاری تجهیز می شوند.
الوندفر به اجرای پروژه های سیستم های آبیاری نوین در سطح استان اشاره کرد و گفت: طبق سامانه های نوین آبیاری حدود ۲۳۰ پروژه به صورت طرح های فردی و تجمیعی در دست اجرا داریم.
وی گفت: از این تعداد پروژه، شهرستان هایی مثل الیگودرز به دلیل بالا بودن میزان ذخایر آبی در اجرا و تعداد پروژه ، پیشرو است.
الوندفر در بخش دیگری از صحبت هایش به مشکلات خاک های استان اشاره کرد و گفت: خاک های استان ۷ مشکل عمده دارند که مهمترین آنها بحث فرسایش خاک است که خاک استان به شدت در حال فرسایش است. شوری خاک ؛ شور شدن اراضی کشاورزی ، کمبود مواد آلی موجود در خاک، کاهش حاصلخیزی خاک در این مورد روبه قهقرا می رویم.
وی ادامه داد: همچنین آلودگی خاک ( در قانون خاک مسئولیت این حوزه بر عهده سازمان محیط زیست است)، تغییر کاربری اراضی که به نوعی بزرگترین تهدید کننده امنیت غذایی است. و در نهایت کاهش تنوع زیستی است .که با توجه به اقلیم خشک لرستان و کم شدن زیست در این اقلیم ها؛ چنانچه مدیریت صحیحی وجود نداشته باشد چالش های زیادی حاصل می شود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: خوشبختانه در ایران قانون خاک در سال ۱۳۹۸ مصوب شده است و به نوعی تمام راه حل ها و مشکلات و راهکارها در این قانون دیده شده است .یکی از معیارهای خوب کشورمان این مورد است و امیدواریم این قانون به طور کامل اجرایی شود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش گریزی به راه حل های مورد نظر برای خاک زد و گفت: با اجرا و در دستور کار قرار دادن آنها می توان مشکلات خاک را کاهش و یا به حداقل رساند.
وی افزود: یکی از این راه حل ها، پیشگیری از تغییر کاربری اراضی است باید مدنظر قرار گیرد و مورد دیگر مطالعه و تهیه نقشه خاک است که ۶۰-۷۰ سال پیش کشورهای توسعه یافته ان را انجام داده اند. و بر اساس آن نیز کارهای اجرایی شان را انجام می دهند. ولی متاسفانه ما این موارد را هنوز شروع نکرده ایم و در دست اقدام است.
الوندفر بیان کرد: سال گذشته نقشه مدیریت پذیر خاک در ۲ هزارو ۸۰۰ هکتار از اراضی استان انجام شده است. بنااست تا برای استفاده کدهای واقعی به کشاورزان داده شود. دانش و آنچه که مورد نیاز کشاورز است ارائه می شود.
وی اظهار کرد: اگر نقشه مدیریت پذیر در اختیار کشاورز باشد و بتوانیم آن را اجرایی کنیم تاثیر بسزایی در تمام موارد دارد. در قانون نیز این مورد پیش بینی شده است که در طی ۵ سال نقشه مدیریت پذیر سطح کشور انجام شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰