۵۹ درصد آدرس های شهری لرستان پلاک پستی ندارند

قاب خبر: مدیرکل پست لرستان گفت: بیشتر از ۵۰ درصد آدرس های شهری و ۷۹ درصد آدرس های روستایی لرستان این پلاک ها را ندارند و شهروندان مناطقی در مرکز استان و سایر شهرها، تنها شماره ای از کد پستی را در قبوض و کارت های ملی قدیمی در اختیار دارند.

به گزارش قاب خبر:ابراهیم علی پناهی افزود: پلاک بندی و نصب کد پستی از سال های ۸۳ و ۸۴ با همکاری شهرداری های استان آغاز و ساخت و نصب پلاک ها بر اساس قانون، بر عهده شهرداری نهاده شد، اما از سال ۸۴ تاکنون هیچ پلاکی ساخته و نصب نشده و تنها برخی افراد نیز شخصا برای نصب پلاک به پست مراجعه کرده و این اقدام را انجام داده اند.

به گفته وی ۷۶۴ هزار و ۴۳ رکورد آدرس شهری در لرستان ثبت شده که از این تعداد ۴۱ درصد معادل ۳۱۰ هزار و ۳۳۱ رکورد پلاک نصب شده پستی دارند و تنها ۲۱ درصد از مجموع ۲۹۶ هزار رکورد آدرس روستایی دارای این خدمت هستند.

مدیرکل پست لرستان اظهار کرد: حاشیه شهر خرم آباد مرکز استان و مناطقی که انبوه سازی صورت گرفته است، فاقد پلاک کدپستی هستند، به نحویکه از مجموع ۲۴۵ هزار و ۷۶۰ رکورد شهری خرم آباد، ۱۳۷ هزار و ۶۹۹ آدرس معادل ۵۶ درصد دارای پلاک و ۱۰۸ هزار و ۶۱ آدرس معادل ۴۴ درصد فاقد پلاک پستی می باشند.

پناهی با تاکید بر اینکه شماره پستی برای همه نقاط استان تعریف شده است، یادآور شد: به طور متوسط روزانه ۶ تا هشت هزار مرسوله پستی در لرستان توزیع می شود که موزع ها به دلیل نبود پلاک کدپستی، آدرس ها را بر اساس تجربه و به مرور زمان یاد می گیرند، اما به علت انبوه سازی ها و افزایش نقاط حاشیه ای، این آدرس ها نیز مدام در حال تغییر است و برای موزعان تازگی دارد.

وی تصریح کرد: بعد از همه گیری کرونا، روال خریدهای اینترنتی و اقدامات پستی همچنان رونق دارد ، با گسترش کسب و کارهای مجازی، فروشگاه های اینترنتی بسیاری ثبت شد و مرسوله ها از نامه به کالا تغییر یافت، به نحویکه نقش پست در قراردادهای تجارت الکترونیک ارتقا یافت اما فقدان پلاک کد پستی، به معضلی در این مسیر تبدیل شده است.

مدیرکل پست لرستان اضافه کرد: هم اکنون درصد نصب پلاک های کدپستی شهری در ازنا ۴۹، الشتر ۶۹، الیگودرز ۵۹، بروجرد هشت، پلدختر ۴۸، دورود ۳۱، کوهدشت ۴۰، نورآباد ۴۹، رومشکان ۳۱ و چگنی ۴۰ درصد است.

نبود پلاک کدپستی و چالش پیش روی سرشماری سال ۱۴۰۵

پناهی اتلاف وقت و سوخت، احتمال بروز حوادث ترافیکی به دلیل سرگردانی در کوچه ها و کندی روال کار را از مشکلات نبود پلاک پستی برای موزعان عنوان می کند و اضافه کرد: هرچند در شرایط کنونی موزع ها بر اساس آدرس یابی سنتی، پرس و جو از اهالی محل و نشانه ها گذاری های خودشان، عمل می کنند اما سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ بر اساس شیوه جدید به نام “ثبتی – مبنا” است و آمارگیرها برای این سرشماری به ساکنان مراجعه نمی کنند.

وی گفت: در این سرشماری، اطلاعات باید از طریق سامانه و با توجه به پلاک کد پستی مکان، جمع آوری شود که چنانچه تا آن زمان پلاک ها نصب نشود، دچار مشکل خواهیم شد، چراکه در سرشماری های قبلی که به صورت خوداظهاری بود بسیاری از کدهای پستی اشتباه عنوان شد و اکنون با تبدیل کارت های ملی قدیمی (کد پستی بر روی آن درج شده بود) به کارت هوشمند (فاقد شماره کد پستی هستند)، بسیاری از خانوارها کد پستی را در اختیار ندارند و از طرفی به دلیل عدم نصب پلاک نیز، در این سرشماری چالش ایجاد می شود.

مدیرکل پست لرستان افزود: به همین منظور تفاهم نامه سه جانبه ای با حضور پست، شهرداری خرم آباد و یک پیمانکار منعقد تا پیمانکار معتمد با اجازه و هماهنگی شهرداری، نسبت به جمع آوری اطلاعات، ساخت و نصب پلاک کدپستی اقدام کند که این اقدام به نتیجه نرسید و دلیل آن توسط شهرداری نبود بودجه کافی عنوان شد.

پناهی عنوان کرد: این دلیل مشترک برای همه شهرداری ها صدق می کند که به دلیل نبود اعتبار تاکنون نصب پلاک کدپستی در استان تکمیل نشده است.