عبور ۷۳۵ کیلومتر خطوط انرژی از لرستان بدون آورده و منفعت

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان گفت: ۷۳۵ کیلومتر خطوط سراسری انرژی از این استان عبور می کند و هیچگونه مجوز بهره برداری یا منفعتی برای مردم لرستان ندارد.

سمانه حسن پور افزود: با توجه به آمار سال ۱۴۰۰، درآمد سرانه استان در رتبه ۳۰ کشور قرار دارد، در حالیکه اجازه بهره برداری از خطوط انرژی می تواند نقش مهمی در رشد اقتصادی داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه لرستان مشکلاتی مانند عدم تخصیص آب، کمبود سرمایه گذاری، فقر زیرساخت های زیربنایی و تولیدی، مسائل به جا مانده از سیل ۹۸ و اعتبارات اندک دارد، مجوز بهره برداری از خطوط انرژی برای انجام طرح های اشتغالزا و اقتصادی در استان راهگشا خواهد بود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه حل برخی مشکلات اقتصادی خارج از اراده استان است، گفت: ۱۰۷ پروژه نشان دار اقتصادی و عمرانی در برنامه هفتم توسعه برای بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن، کشاورزی و دستگاه های اجرایی لرستان تعریف شده که ۵۳ مورد از این تعداد عمرانی و ۵۴ طرح نیز اقتصادی است.

حسن پور همچنین با اشاره به تعریف ۱۵۱ شاخص برای تعیین ۷۸ پروژه کلیدی در استان افزود: در این راستا ۳۹ دستگاه مختلف درگیر برنامه های عملیاتی و اجرای این طرح ها شده اند.

وی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار نرخ بیکاری در لرستان ۱۱.۹ درصد (سال ۱۴۰۲) است که این رقم باید طبق برنامه ریزی صورت گرفته به ۵.۳ درصد تا پایان برنامه هفتم توسعه کاهش یابد و برای این مهم ایجاد هزاران شغل جدید ضروری است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان اظهار داشت: برای کاهش نرخ بیکاری لرستان به ۵.۳ درصد باید ۱۰۵ هزار شغل بیمه ای و ثابت تا پایان برنامه هفتم (از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷) ایجاد شود که این امر نیازمند تامین ۳۲۸ همت منابع مالی است.

حسن پور اضافه کرد: هم اکنون اجرا، پایش و رصد برنامه راهبردی ۱۷ پروژه مشارکتی با بخش خصوصی لرستان در دست اقدام است، چراکه توسعه استان با حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی تسهیل خواهد شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان همچنین با اشاره به تلاش مدیریت اجرایی استان برای اخذ اعتبارات ملی و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی افزود: پاییز امسال هفت هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی جدید برای طرح های شاخص استان و مطالبات عمومی مردم، اختصاص یافته است.

حسن‌پور ادامه داد: این اعتبارات شامل ۲ هزار میلیارد ریال برای ادامه طرح راه آهن خرم‌آباد – دورود – اندیمشک و یک هزار میلیارد ریال برای تملک باقیمانده حریم قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد بود تا ثبت جهانی این اثر تسریع شود.

وی یادآور شد: همچنین یک هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال برای محور داران – دورود، ۳۰۰ میلیارد ریال محور ازنا – شازند، هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال جاده خرم‌آباد – پلدختر، ۴۰۰ میلیارد ریال جاد محور اسلام‌آباد غرب – پلدختر و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز به محور الیگودرز – مسجد سلیمان اختصاص یافته است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه این استان مهاجرفرست ترین استان کشور است، تصریح کرد: ۳۵ هزار میلیارد ریال سهم اعتبارات استان در بودجه سال جاری است که از این میزان ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به اعتبارات محرومیت‌زدایی اختصاص دارد.

حسن پور همچنین اظهار داشت: ۳۶ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال درآمدهای مالیاتی طی ۱۰ ماهه سال جاری در استان وصول شد که معادل ۸۴ درصد سهم پیش بینی شده بوده است.

وی ضمن یادآوری محدودیت های فروش نفتی تاکید کرد: بهترین منبع درآمدهای همه کشورها مالیات است، بنابراین باید برای داشتن اقتصاد سالم، وابستگی به نفت را به کمترین مقدار ممکن برسانیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان گفت: همچنین ۲۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال درآمد عمومی طی ۹ ماهه امسال در لرستان وصول شد که این میزان معادل ۸۰ درصد کل درآمدهای عمومی امسال استان بوده است.