جهاد کشاورزی؛ پیشگام در امنیت غذایی و جهش تولید
به گزارش اختصاصی قاب خبر:سید عماد شاهرخی افزود: تاکنون با برنامه ریزی های مدون و پی گیر های مجموعه معاونین و مدیران ستادی و شهرستانی ادارات کل تابعه و مجموعه همکاران مراکز خدمات توانسته ایم در سطح کشور؛ رتبه اول کشور در کشت دانه روغنی کاملینا ، رتبه برتر در جذب انواع کود های شیمیایی (NPk)، رتبه دوم کشور در جذب ادوات طرح جهش تولید در دیمزارها، رتبه پنجم کشور در کشت های قراردادی، رتبه هشتم کشور در کشت دانه های روغنی ، رتبه دهم کشوردر بیمه انواع محصولات زراعی و رتبه دهم کشور در کشت کلزا کسب کنیم.
شاهرخی گفت: در بخش جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) جهش و افزایش تولید به منصه ظهور رسید به گونه ای که در این اراضی نسبت به مزارع غیر طرح، در هر هکتار ۲۰۰ کیلوگرم افزایش تولید داشتیم.
وی ادامه داد: در سال گذشته در راستای همین طرح جهش تولید در دیمزارها ۷۰ دستگاه و ادوات کشاورزی خریداری و جذب شد و امسال توانستیم بیش از ۲۰۰ دستگاه را جذب و واگذار کنیم.
کسب رتبه ۵ کشت قراردادی
شاهرخی با اشاره به کشت قراردادی در استان اشاره کرد و گفت: ۹۷ درصد از کشت قراردادی گندم را تحت پوشش قرار داده ایم و ۳ درصد باقیمانده مربوط به کشت بذری گندم در الیگودرز بود که نمی توان انها را تحت پوشش قرار داد.
وی افزود: در این راستا نیز با انعقاد بیش از ۱۰ هزار قرارداد، رتبه ۵ کشوری را کسب کرده ایم.
کاشت ۱۰ هزار هکتار دانه های روغنی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبت هایش به اهداف کاشت دانه های روغنی اشاره کرد و گفت: در بحث توسعه دانه های روغنی علاوه بر بحث اقتصادی، به دنبال رعایت تناوب کشت هستیم تا منجر به افزایش تولید و بهره وری گردد.
وی افزود: دانه های روغنی دارای ریشه های بلند هستند که خاک را زیر و رو می کند و مواد آلی را ذخیره و خاک را غنی می کنند و در صورتی که تناوب رعایت شود سال بعد از کشت دانه های روغنی، ۲۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.
شاهرخی با اشاره به افزایش سطح زیر کشت دانههای روغنی، گفت: امسال برای اولین بار بیش از ۱۰ هزار هکتار کشت دانههای روغنی را داشتیم این در حالی است که در سال گذشته در ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار کشت دانه های روغنی را داشته ایم و به تعبیری انقلاب بزرگی در زمینه کشت دانه های روغنی شکل گرفته است.
وی با اشاره به کشت کاملینا در ۱۳ هزار هکتار از اراضی در سطح کشور، افزود: در کاشت کاملینا بعنوان یکی از دانه های روغنی ویژه اراضی دیم با ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار رتبه اول را در کشور کسب کرده ایم و یک تحول در بخش کشاورزی شکل گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: تمهیدات خوبی برای برداشت این محصول از سطح اراضی استان نیز اندیشیده شده است.
کسب رتبه اول تامین نهاده ها
شاهرخی اظهار کرد: یکی از مهم ترین عوامل موثر در بخش کشاورزی، تامین و توزیع به موقع، سهل و آسان و اقتصادی نهاده های کشاورزی و کودهای مورد نیاز برای تولید در بخش کشاورزی است.
وی اضافه کرد: به دلیل اهمیت بالای کودهای مورد نیاز برای جبران کمبود عناصر اصلی خاک و افزایش حاصلخیزی، در تامین نهاده ها به ویژه کود جزو استانهای با رتبه برتر در کشور بودیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: تامین نهاده های کشاورزی بخصوص کشاورزی و توزیع آن در بین کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی، نسبت مستقیم با افزایش تولید محصولات مختلف کشاورزی دارد. در حقیقت این امر می تواند پایه گذار تولید انبوه در بخش کشاورزی قلمداد شود.
کسب رتبه ۵ کشوری جهاد کشاورزی در رفع تداخلات اراضی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: یکی از سیاست های وزارت جهاد، رفع تداخلات اراضی است که این وزارتخانه بر حل و فصل این تداخلات برای همیشه تاکید دارد.
شاهرخی گفت: از ابتدای رفع تداخلات یعنی از سال ۹۴ تا پایان ۱۴۰۱، قریب به ۶۰ درصد رفع تداخلات اراضی در یکسال گذشته صورت گرفته است.
وی افزود: در این حوزه نیز جهاد کشاورزی لرستان، جهش خوبی داشته است و ۴۰۰ مورد پلاک در استان رفع تداخل شده است.
شاهرخی اظهار کرد: این در حالی است که از این تعداد، ۲۴۰ مورد آن در یکسال اخبر رفع شده است و در این راستا موفق به کسب رتبه ۵ کشوری شده ایم
توزیع میوه شب عید
شاهرخی در مورد توزیع میوه شب عید نیز اظهار کرد: در بحث میوه شب عید ، پایین ترین قیمت خرید و فروش را در سطح کشور داشته ایم به گونه ای که قیمت هر کیلو پرتقال معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بود و سیب درجه یک هر کیلو ۲۰ هزار تومان و سیب درجه ۲ را با قیمت ۱۶ هزار تومان به فروش رسیده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار این کار در استان توسط تعاونی صورت گرفت و خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شد.
ثبت قریب به ۲ میلیون سفارش در سامانه کابوک
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش به کار بزرگ در سامانه کابوک نیز گریزی زد و گفت: در این سامانه یک میلیون و ۹۳۰ هزار سفارش ثبت شده است که ۸۶۹ هزار بهره بردار را شامل می شود و ۳ هزار و ۷۱۴ فروشگاه نیز تحت پوشش این سامانه بودند.
تقویت مراکز جهاد کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: این سازمان از رخوت و سستی بیرون آمده است و مجموعه فعال و پویا است و نگاه ویژه ای به تقویت مراکز صورت گرفته است به گونه ای که در جهت تقویت و توسعه امکانات و تجهیزات، افزیش چند برابری اضافه کار و… در جهت تقویت مراکز جهاد اقدامات خوبی صورت گرفته است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰