ایجاد دهکده شهری راهی برای توسعه روستاها

صالحی ریاست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و معاونین بنیاد مسکن به همراه مهندس تابعی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان لرستان با حضور در دفتر دکتر شفقت استاندار استان لرستان دیدار و گفت و گو کردند.

به گزارش اختصتصی قاب خبر: غلامرضا صالحی  ضمن عرض تبریک به استاندارلرستان، گفت:  قطعا با توجه به پتانسیل های استان حضور شما می تواند منشا اقدامات موثر و مفیدی باشد.

وی با اشاره به اینکه در بحث نهضت ملی،  لرستان دارای رتبه خوبی است، عنوان کرد: یکی از برنامه های بنیاد مسکن با وزارت راه و شهرسازی،  تسریع در اجرای نهضت ملی است و با این اقدام جهشی در رتبه لرستان ایجاد خواهد شد.

صالحی اظهار کرد: در شهرهای لرستان ۴۷۰۰ متقاضی مسکن وجود دارد که برای ۲۲۰۰ متقاضی زمین تامین شده است .

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور تصریح کرد: طرح ملی به نام دهکده شهری مطرح شده است و می توان این طرح را در لرستان نیز اجرایی کرد.

وی گفت: دهکده شهری با واگذاری زمین روستایی برای اجرای نهضت ملی مسکن راه اندازی می‌شود. دهکده شهری طرحی است که روستا است اما دارای امکانات شهری است. و یکی از برنامه هایی است که توسط بنیاد مسکن در روستاها در کشور اجرایی می شود

صالحی با اشاره به اینکه توسعه روستا یکی از اولویت های اصلی است، بیان کرد: سیاست جدید دولت ، تاکید بر مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها با محوریت ساخت مسکن روستایی است.

وی افزود: طرح هادی نقشه راه ساخت و ساز روستاست و خوشبختانه در لرستان برای ۱۵۷۵ روستا طرح هادی برنامه ریزی شده و در ۸۸۰ روستا یعنی بالغ بر بیش از ۵۰ درصد آنها اجرایی شده است.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در بخش دیگری از صحبت هایش به مقاوم سازی خانه های روستایی نیز گریزی زد و گفت: خوشبختانه لرستان در مقاوم سازی خانه های روستایی دارای رتبه خوبی در کشور است و بالغ بر ۷۶ درصد خانه ها مقاوم سازی شده اند.

وی تصریح کرد: ۱۵۳ هزار واحد مسکونی در لرستان وجود دارد که ۱۱۶ هزار واحد آن مقاوم سازی شده است.

صالحی گفت: برای لرستان ۱۰ هزار واحد برای مقاوم سازی در نظر گرفته شده است که از این تعداد ۸ هزار متقاضی وجود داشته است و ۳ هزار عقد قرارداد صورت گرفته است.

وی یاداور شد: لرستان با برنامه ریزی و اجرای خوب در مقاوم سازی منازل روستایی می تواند اولین استانی باشد که جشن پایان مقاوم سازی را برگزار کند.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور در بخش دیگری از صحبت هایش به منظومه های روستایی نیز گریزی زد و افزود: اجرای این منظومه ها برای توسعه و رونق اقتصاد در روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها صورت می گیرد.

وی ادامه داد: وقتی روستا دارای تمامی امکانات باشد اما درآمد و فعالیت اقتصادی نداشته باشد هیچگونه منفعتی برای مردم ندارد لذا با اجرای منظومه های روستایی و رونق کسب و کار در روستاها علاوه بر ایجاد شغل و درآمدزایی از مهاجرت به شهرها و ایجاد حاشیه های شهری و پیامدهای اجتماعی نیز جلوگیری می شود.