اولین اصل حکمرانی اسلامی عفو و گذشت است
آیتالله احمدرضا مبلغی تصریح کرد: حکومت نیازمند یک حکمرانی خوب است. مفهوم حکمرانی بسیار گسترده است. اصول حکمرانی اسلامی از سه منبع مشخص شامل قرآن، نهجالبلاغه و احادیث است.
وی ادامه داد: نهجالبلاغه پر از نگاه عمیق به حکمرانی است که باید اصول آن استخراج شود، تقوای الهی باعث ارتباط غنی با خداوند است، اگر تقوا داشته باشیم عفو و گذشت نیز بهوجود میآید، حاکمان حکومت اسلامی باید نسبت به مردم عفو و گذشت داشته باشند، کسانی که قدرت عفو و گذشت دارند، باید این اصل مهم را انجام دهند.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان اظهار کرد: از دیگر موارد مهم حکمرانی اسلامی آگاهی، مسئولیتپذیری الهی و با کفایت بودن است، در حکمرانی اسلامی پرهیز از خودستایی و خودخواهی در تعامل با مردم، عدالت در تصمیمگیری و ادای بهموقع حق باید مد نظر باشد.
حجت الاسلام مبلغی بیان کرد: بهترین حکومت را در ایران داریم در جهان، جنایتهای بسیاری نسبت به غزه انجام میشود و صدایی از کسی درنمیآید، اگر ظلم به مردم غزه بازگو نشود و با آن مبارزه نشود، ما و دیگران را نیز دربرخواهد گرفت.
وی درباره آیتالله بروجردی (ره) گفت: ایشان مرجعیت شیعه را برای همه جهان تشیع ایجاد و برای نخستینبار رابطهای بین جهان تشیع و تسنن ایجاد کرد.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب، ایران اسلامی پرنفوذ و پرقدرت است و در متن حضور جهانی است، حکمرانی یک چارچوب است که بر مبنای آن، نحوه مدیریت نهادها و دولت تنظیم میشود، حکمرانی به شیوههایی اشاره دارد که جامعه اداره میشود، این مفهوم فراتر از حکومت است و در اجرای سیاستها نقش دارد.
حجت الاسلام مبلغی با بیان اینکه حکومت دینی به دنبال حکمرانی اسلامی است، گفت: در گام اول باید حکمرانی اسلامی را شناخت و سپس تطبیق دادر. از آغاز انقلاب به دنبال حکمرانی اسلامی هستیم و تجربههای دوران انقلاب توجه به حکمرانی اسلامی را در جهان گشوده است.
وی ادامه داد: در عصر کنونی حوزه بدون دانشگاه و دانشگاه هم بدون حوزه نمیتواند در مسیر تمدن اسلامی حرکت کند، زمانه عوض شده و ارتباطات جهانی زندگی را تحت تأثیر قرار داده و زمان در حال حرکت با پیشرفت فناوری بوده و این موضوع مناسبات اجتماعی را دگرگون کرده است.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان افزود: دانشگاهیان علم خود را با استفاده از علم لایزال الهی که در قرآن آمده است ماندگار کنند، این مهم با وحدت بین حوزه و دانشگاه محقق میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰