افزایش شرکتهای صوری برای ثبت سفارش فروشی
به گزارش قاب خبر: مسعود گیل آبادی افزود: طی بخشنامهای از ابتدای سالجاری تاکنون ثبت سفارش مواد اولیه وارداتی سم و کود سهمیه بندی شده که این امر مشکلات عدیدهای را برای این صنف ایجاد کرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی اظهار کرد: با وجود اینکه مجوزها از درگاه صدور مجوزها صادر میشود اما این اقدام برای واردات مواد اولیه تخصصی بخش کشاورزی باید سختگیرانه صورت بگیرد یعنی شرکتهای واردکننده مواد اولیه باید مرتبط با بخش کشاورزی و دارای آزمایشگاه، انبار و مسئول فنی باشند.
وی درباره تخصیص ارز به شرکت های سم و کود اضافه کرد: همچنین براساس بخشنامه ای، در بحث تامین ارز ثبت سفارش سم و کود ۲۰ روز مهلت داریم که مدت زمان کمی است و اگر شرکتی نتواند ارز مورد نیاز خود را تامین کند در لیست سیاه قرار میگیرد و دیگر نمی تواند ثبت سفارش خود را انجام دهند.
گیل آبادی با اشاره به تغییر سیاست های ارزی از نیمایی به ارز توافقی افزود: این امر منجر به کاهش ۲۵ درصدی قدرت خرید، تامین و تدارک سموم توسط فعالان این عرصه خواهد شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم و آفتکش های کشاورزی درباره جایگزینی سموم کم خطر به جای سموم پرخطر گفت: سموم پرخطر دارای دوره کارنس بالا هستند که طبق سیاست های وزارت جهاد کشاورزی باید حذف شوند و سموم کم خطر وارد و جایگزین شود اما اکنون در دنیا سموم کم خطری هستند که امکان تولید آنها در داخل کشور وجود ندارد بنابراین یک وارد کننده تخصصی می تواند همان سموم را تهیه و و ارد کند تا در سبد مصرف کشاورزان قرار گیرد.
وی با تاکید بر زمان به موقع تامین و واردات سموم و آفتکش ها افزود: مصرف آفتکش ها در کشور زمان و فصل دارد یعنی اگر آفتکش دیرتر از فصل تامین و وارد شود علاوه بر خسارت های هنگفت به مزارع و باغات دیگر آن سم یا آفتکش در آن سال قابل استفاده نیست و باید مصرف آن به سال بعد موکول شود.
گیل آبادی اظهار کرد: به طور مثال بیماری بلاست برنج اگر سم مورد نیازش به موقع تامین نشود ظرف مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت در آب و هوای شرجی می تواند منجر به خشک شدن برنج و از بین رفتن محصول شود.
وی بر این باور است که تصمیم گیری های وزارت جهاد کشاورزی تاثیر مستقیمی در فرایند تولید دارد بنابراین هرگونه تصمیم گیری بدون توجه فعالان اقتصادی و انجمن ها صنف را با مشکلات جدی روبرو می کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰