تسهیلات بانکی به معلولان برای خروج از چرخه فقر

مدیر کمپین معلولان گفت: تسهیلات مالی به معلولان و زنان سرپرست خانوار کمک می‌کند تا از چرخه فقر خارج شوند و فرصت‌های اقتصادی جدیدی را برای خود ایجاد کنند.

بهروز مروتی با اشاره به قرار گرفتن موضوع مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی افزود: تسهیل در ارائه وام‌های کم‌بهره و بدون بهره به مددجویان بهزیستی، افزایش سقف وام‌های خوداشتغالی برای معلولان، حذف ضمانت‌های پیچیده و دست‌وپاگیر برای دریافت تسهیلات و ارائه آموزش‌های مالی و کسب‌وکار برای بهینه‌سازی استفاده از تسهیلات در سازوکارهای ارائه تسهیلات بانکی به مددجویان بهزیستی باید در مرکز توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.

وی ادامه داد: بسیاری از بانک‌ها، تعهدات مالی خود را در رابطه با تسهیلات خوداشتغالی نسبت به معلولان و سایر مددجویان سازمان بهزیستی انجام نمی‌دهند.

مروتی بر تحقق عدالت شغلی برای معلولان و زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و گفت: دسترسی به فرصت‌های برابر شغلی و استفاده از فرصت‌های اختصاصی مانند سهمیه استخدام سه درصد از جمله حقوق اساسی معلولان و زنان سرپرست خانوار به شمار می‌رود و می‌تواند به کاهش فقر در این گروه‌ها کمک کند.

مدیر کمپین معلولان تاکید کرد: تمام بخش‌های دولتی و خصوصی باید به اجرای سهمیه استخدام معلولان ملزم شوند تا فرصت‌های شغلی مناسب با توانایی‌های معلولان ایجاد شود.

مروتی، ارائه تسهیلات به کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را استخدام می‌کنند، را از جمله راهکارهای خلق فرصت شغلی در جهت مقابله با فقر اقشار آسیب پذیر عنوان کرد و افزود: توانمندسازی و ارائه آموزش‌های مهارتی به معلولان و زنان سرپرست خانوار نیز از دیگر راهکارهایی است که می‌تواند میزان فقر این اقشار را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: فقر، اقشار آسیب‌پذیر به‌ویژه معلولان و زنان سرپرست خانوار را بیش از دیگر گروه‌ها تحت تأثیر قرار داده است. به همین دلیل تمام نهادها با مشارکت تشکل‌های مردمی باید راهکارهای موثر برای حمایت از این اقشار را مورد بررسی قرار دهند و در جهت اجرایی شدن این راهکارها بکوشند.

مدیر کمپین معلولان، اجرای طرح‌های پژوهشی جهت سنجش دقیق خط فقر در بین معلولان، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع برای ثبت اطلاعات اقتصادی و اجتماعی معلولان و نظارت مستمر بر روند تغییرات خط فقر در میان افراد دارای معلولیت را بر مقوله مقابله با فقر تاثیرگذار دانست و گفت: ارائه خدماتی مانند بیمه درمانی، افزایش مستمری و تسهیلات اجتماعی می‌تواند فشار اقتصادی را بر این اقشار کاهش دهد.

مروتی خواستار افزایش مستمری مددجویان بهزیستی متناسب با نرخ تورم، دسترسی رایگان یا ارزان به خدمات درمانی و توانبخشی و تأمین مسکن مناسب و ارزان‌قیمت برای معلولان و زنان سرپرست خانوا شد و افزود: همچنین باید به ابعاد اجتماعی و فرهنگی فقر نیز توجه داشت.

مدیر کمپین معلولان یادآور شد: مقابله با تبعیض و تقویت فرهنگ پذیرش اجتماعی معلولان و زنان سرپرست خانوار می‌تواند به بهبود شرایط آنان کمک کند.

وی، اجرای کمپین‌های آگاهی‌بخشی برای کاهش تبعیض علیه معلولان، ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی در بین کارفرمایان و جامعه و تقویت مشارکت معلولان در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی و اقتصادی را از جمله راهکارهای مقابله با فقر فرهنگی نسبت به معلولان عنوان کرد و گفت: تمام اقدامات فوق می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی این اقشار کمک کند اما تحقق این اهداف نیازمند همکاری همه‌جانبه نهادهای دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی است.