برق مراکز آموزشی در فصل امتحانات تامین می شود

 وزیر نیرو اشاره به در پیش بودن ایام امتحانات مدارس و مراکز آموزشی و دانشگاهی گفت: این وزارتخانه همه تلاش خود را برای تأمین برق پایدار مراکز آموزشی به کار می بندد تا فعالیت‌های آموزشی در این ایام بدون مشکل و قطعی برق انجام شود.

به گزارش قاب خبر:عباس علی‌آبادی، در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری بین سه وزارتخانه نیرو، کار و رفاه و آموزش و پرورش و در حاشیه امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری بین وزارت نیرو، وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌بخشی برای حل چالش‌های اساسی کشور، از صنعت برق به عنوان یکی از صنایع پرافتخار ایران یاد کرد.

وی ادامه داد: صنعت برق ایران یکی از صنایع پرتوان و پرافتخار کشور است که با تلاش و دانش مهندسان و نخبگان داخلی شکل گرفته و امروز به جایگاهی رسیده که بسیاری از تجهیزات و زیرساخت‌های فنی آن به کشورهای منطقه و جهان صادر می‌شود.

وزیر نیرو تصریح کرد: به لحاظ شاخص‌های تولید، صنعت برق ایران در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد و بر اساس شاخص‌های جهانی در زمره پنج کشور برتر دنیا در این حوزه محسوب می‌شویم.

علی آبادی با اشاره به چالش‌های پیش روی این صنعت، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی صنعت برق شدت بالای مصرف انرژی و پدیده بدمصرفی است که باعث افزایش فاصله میان تقاضا و ظرفیت تولید شده و ناترازی را در کشور تشدید کرده است.

وی با اشاره به نقش مخرب ماینرهای غیرمجاز در این زمینه، اظهار کرد: یکی از نمودهای بارز بدمصرفی فعالیت صدها هزار دستگاه ماینر غیرمجاز برای استخراج رمزارز است که نه تنها به ناترازی برق دامن زده، بلکه پیامدهای فرهنگی نیز به همراه داشته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون ۲۲۵ هزار دستگاه ماینر کشف شده‌اند که عمدتاً در مراکز تولیدی فعال بوده‌اند، گفت: این اتفاق ناپسند و ضد فرهنگ که با هدف استخراج رمزارزی که سود آن به خارج از کشور می‌رود در جریان است؛ در حالی که برق این مراکز باید صرف افزایش تولید و رشد اقتصادی کشور می‌شد.

علی آبادی همچنین استقرار صنایع انرژی‌بر و نرخ پایین برق به عنوان دیگر عوامل مؤثر در بدمصرفی دانست و ادامه داد: در برخی مناطق گرمسیری کشور میانگین قیمت برق به ازای هر کیلووات ساعت تنها ۳۵ تومان و در مناطق عادی نیز کمتر از ۲۰۰ تومان است که این نرخ پایین باعث شده صنعت برق در حوزه تولید آسیب ببیند و از سوی دیگر مصرف بی‌رویه و غیراصولی برق به معضلی جدی تبدیل شود.

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور نیز افزود: در بخش آب نیز شرایط رضایت بخش نیست و سرانه مصرف آب در سال های گذشته از ۶ هزار مترمکعب در سال به ۱۲۰۰ مترمکعب کاهش یافته و منابع تجدیدشونده آب نیز از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب رسیده است.

علی‌آبادی درباره راهکارهای در دست اقدام وزارت نیرو خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات صنعت برق دو رویکرد اصلی را دنبال می‌کنیم؛ نخست افزایش ظرفیت تولید به‌ویژه با تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر و دوم مدیریت مصرف. در این راستا، برنامه‌ریزی‌هایی برای جذاب‌سازی اقتصاد صنعت برق و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی انجام شده است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ثمرات مثبت آن باشیم.

وی همچنین از برنامه وزارت نیرو برای تجهیز ۶ میلیون مشترک پرمصرف به کنتورهای هوشمند خبر داد و گفت: این طرح به منظور کنترل بهتر مصرف و اجرای دقیق‌تر تعرفه‌های پلکانی تا زمان اوج بار مصرف برق اجرا می‌شود و نقش موثری در کاهش مصرف برق مشترکان بدمصرف خواهد داشت.

وزیر نیرو نقش آموزش و پرورش را در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف صحیح انرژی بسیار مهم دانست و ادامه داد: بزرگ‌ترین چالش صنعت برق و آب کشور بدمصرفی است و بدون تردید حل آن نیازمند مشارکت و هم‌افزایی همه نهادهاست. وزارت آموزش و پرورش می‌تواند در این حوزه به‌ویژه از نظر آموزش و آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان، نقش مهمی ایفا کند.

علی آبادی عنوان کرد: ما نیز در وزارت نیرو آمادگی داریم تا با برگزاری بازدیدهای میدانی برای دانش‌آموزان نخبه و علاقه‌مند، زمینه آشنایی آن‌ها با دستاوردهای صنعت برق و آب کشور را فراهم کنیم.